Rapsolja : med smak från svenska gårdar (inbunden) Rapsolja : med smak från svenska gårdar
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-10-23
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Bergmark, Victoria K. (form) / Tofte, Pernille (foto)
Illustratör/Fotograf
Victoria K Bergmark
Dimensioner
265 x 220 x 25 mm
Vikt
1044 g
SAB
Pmbba
ISBN
9789187283710
Rapsolja : med smak från svenska gårdar (inbunden)

Rapsolja : med smak från svenska gårdar

Inbunden,  Svenska, 2015-10-23
49 99 Du sparar 51%
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Följ med ut i de svenska rapsmarkerna och titta in i de böljande raps fältens hemliga vrår. Du får veta det mesta om fröer, pålrötter och träffa en och annan rapsbagge. Du kan både se och läsa om hur raps odlas, förädlas och hur det går till att pressa olja.

1:a pris!
Vinnare i kategorin råvara när Måltidsakademin utsåg "Årets svenska måltidslitteratur 2016"


Boken Rapsolja med smak från svenska gårdar är den första boken i Sverige om kulturväxten raps och kallpressad rapsolja. Den tar dig med på en resa i gränslandet mellan skön fakta och konkret underhållning, kantad med vackra och viktiga bilder.

Vi guidar dig genom en oljeprovning och avslöjar några av rapsens bästa smakkompisar. För nu är det så att ingen kallpressad rapsolja är den andra smaklik. Du kan förnimma allt från blommiga och nötiga dofter till milda gräsiga och ljuvligt smaksatta smaker. Enkla recept och några oväntade tips finns också med. Och med tanke på det lilla som skrivits i ämnet hittills vi vet att du kommer att få fler än en aha-upplevelse.

Vi besöker tio av Sveriges småskaliga rapsbönder och mathantverkare, från tidig februari till tid för höstsådd. Vi besöker gården där allting började och gläntar på dörren till vad som egentligen hände i ladugården på Julita Gård tidigt 1990-tal.
Du får möta bonden som tar jaktlicens mellan amningarna, för att kunna försvara sina rapsåkrar mot vildsvin. Du får veta vems rapsolja som hamnade i råvarukorgen i tävlingen Årets kock och vem som menar att Rapsen är som räntan, den arbetar året om.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rapsolja : med smak från svenska gårdar
  2. +
  3. Vilda växter : till mat, krydda och bättre hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vilda växter : till mat, krydda och bättre hälsa av Ingrid Holmberg, Pelle Holmberg, Marie-Louise Eklöf (häftad).

Köp båda 2 för 148 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Våra bästa matsvampar : hitta, identifiera, plocka

    Lotta Ekberg

    Kantarell och karljohan i all ära, men i skogens skafferi finns så mycket mer! Lär dig fler bra matsvampar, var svamparna växer och hur du ökar dina möjligheter att fylla svampkorgen framöver. I denna inspirerande och praktiska handbok lär du dig ...