Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2016-03-08
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Oldhammer, Elina (form) / Joelsson, Svante (foto)
Dimensioner
275 x 245 x 25 mm
Vikt
1417 g
SAB
Uggk.07-cz Tyresta
ISBN
9789187283802
Tjädern och urskogen : i Tyresta nationalpark (inbunden)

Tjädern och urskogen : i Tyresta nationalpark

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-03-08
239
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tjädern har haft stor betydelse för människan under långa tider, den kan lära oss mycket om skogen och landskapet och det finns gott om skrönor och jakthistorier om tjädern. Ibland springer fantasin iväg och det är svårt att veta vad som är sant.
I skärningspunkten mellan myter, tro och forskningsresultat guidar författarna läsarna genom terrängen och ger en saklig bild av en fågel som aldrig slutar att fascinera.
I Tyresta nationalpark har Svante Joelsson under 50 års tid studerat ett av Sveriges största tjäderspel i en urskog. Innan den stora branden 1999 fanns 28 spelande tuppar. Något liknande material om tjädern har aldrig tidigare publicerats.
Den unika urskogen i Tyresta ligger bara två mil från Sergels torg. Ingen annan huvudstad i Europa kan uppvisa något liknande. En lika stor urskog i Sverige finner man inte förrän långt norrut och närmare fjälltrakterna.
För den som vill veta mer är Tjädern och urskogen en utmärkt introduktion till tjäderns liv och leverne. Även om tyngdpunkten ligger på Tyresta nationalpark sätts tjädern in i ett större sammanhang. Därmed blir boken också en guldgruva för mer erfarna ornitologer, jägare och skogsbrukare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tjädern och urskogen : i Tyresta nationalpark
 2. +
 3. Fågelguiden : Europas och Medelhavsområdets fåglar i fält

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fågelguiden : Europas och Medelhavsområdets fåg... av Lars Svensson, Dan Zetterström, Killian Mullarney (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tjädern och urskogen : i Tyresta nationalpark. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Toppen för den som gillar gammelskog och tjädern
  Nils Jörgen Johansson, 4 december 2017

  En intressant läsning om en gammal skog och tjädrar som har upplevt en stor skogsbrand och vad som hände åren efter branden. Boken innehåller också många vackra bilder.

 2. Vilken bok!
  Bengt Erik , 29 mars 2016

  En fantastisk beskrivning av Tyresta och den mystiska, närmast mytiska tjädern. Vackra bilder och underhållande text. Rekommenderas för alla naturälskare och de som är fascinerade av den skygga men vackra tjädern!

Visa alla 2 recensioner