30 dagar vegetariskt : himla lätt & gott! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2016-05-12
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Jansson, Helena (form) / Nestorson, Lisa (foto)
Dimensioner
256 x 220 x 25 mm
Vikt
1111 g
SAB
Qcabc
ISBN
9789187283840
30 dagar vegetariskt : himla lätt & gott! (inbunden)

30 dagar vegetariskt : himla lätt & gott!

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-05-12

Slutsåld

"Påhittigt, varierat och ekonomiskt... En pedagogisk kokbok, med lättlagad och jättegod mat"
Sandra Sandström LitteraturMagazinet


De flesta vill nog men fixar det varken till vardag eller fest: Att ta bort köttfärsen, falukorven, kycklingen och laxen i maten. Allt det där vi köper och lagar av ren slentrian. Vi står där med isbergssalladen, tomaterna och gurkan och tänker att vi borde äta mindre kött och fisk, mer hälsosamt, klimatsmart och inte minst mer inspirerat Allt stannar ofta vid en tanke.

Med den här boken kan det bli så himla mycket lättare och säkert godare att bli grönare. Den som vill utmana sig själv på riktigt satsar på 30 gröna dagar. Den som bara vill testa några dagar eller en vecka göra det.

Bakom boken står Lotta Bäckström som själv periodvis har levt helt grönt. För henne har valet varit helt naturligt i frukt och grönt finns så mycket färg, fantasi och inspiration. Och är så himla gott och lätt.

Carin Jämtin är för närvarande Socialdemokraternas partisekreterare, en av Lottas äldsta vänner och inspiratör. Carin har ett stort intresse för mat och hälsa och stora kunskaper i miljöfrågor.
Hon har inspirerat Lotta till boken och delat med sig av kunskap och erfarenheter, bland annat med en vegetarisk månad för att i en klimatpolitisk utmaning uppmärksamma Världsnaturfondens Earth hour.

Lisa Nestorson är fotograf som har fotat för flertalet kokböcker, bl a för Leif Mannerströms böcker.

Helena Jansson är grafisk formgivare och Art Director som bl a har arbetat med böcker för Kabusa Böcker, Turistrådet Västsverige och Restaurang Salt & Sill och Votum & Gullers.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av 30 dagar vegetariskt : himla lätt & gott!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantasifulla vegetariska recept
    Karin Kattfot, 2 november 2017

    Håller på att laga mig igenom vartenda recept i den här härliga boken! Alla rätter är goda, vissa lite besvärligare att laga, men värda besväret! Bra med sidhänvisningar mellan rätter och tillbehör.

  2. Jättefina recept - men inte helt vegetarisk!!
    Amanda Åkerberg, 18 september 2017

    Jag har provat flera recept ur boken och de smakade alla riktigt bra. Den är fin och inspirerande med recept som inte är alltför komplicerade. MEN! Många recept, och jag menar många, innehåller parmesan, vilket inte är vegetariskt för fem öre. Det innehåller löpe som framställs av kalvmagar. Det är alltså en slaktprodukt. Det är inte alla vegetarianer som vet det, men gör man en bok om vegetarisk mat så ska man ha koll på det. Det borde åtminstone finnas en disclaimer om det och förslag på va... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om 30 dagar vegetariskt : himla lätt & gott!