Franciskus av Assisi : poet, revolutionär och sökare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2016-08-01
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form)
Dimensioner
250 x 180 x 20 mm
Vikt
720 g
SAB
Cjz Franciscus av Assisi, helgon
ISBN
9789187283918
Franciskus av Assisi : poet, revolutionär och sökare (inbunden)

Franciskus av Assisi : poet, revolutionär och sökare

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-08-01

Slutsåld

Franciskus hör bevisligen till 1200-talet, men skillnaden till 2000-talet är i flera avseenden mindre vid närmare eftertanke. Samhället då som nu befinner sig i en oerhörd förvandling ekonomiskt och kulturellt. Kyrkan är på många sätt söndrad och självupptagen, och människor söker andlig vägledning och livsmening på annat håll.
Franciskus är i hög grad aktuell, med relevans med miljöfrågor, om vår tids fattigdom, krig och brist på rättvisa. Boken om Franciskus handlar om rättvisa och solidaritet, om hans sökande efter identitet och vem Gud är, om en alternativ livsstil i enkelhet och i bättre harmoni med skapelsen och naturen.
Franciskus drog sig inte för att ibland göra politiska markeringar mot orättvisor i kyrka och samhälle, men de motiverades då alltid utifrån vad han kände evangeliet uppfordrade till. Evangeliet var inte privatreligion. Det handlade om hela människan, samhället och världen.

Boken riktar sig till allmänintresserade av medeltidshistoria liksom till de många som årligen besöker Assisi som pilgrimer och vill vandra i Franciskus fotspår. Boken vill med Franciskus som förebild och med perspektiv på samtiden ge bidrag till tankar om en franciskansk väg också i en ny tid.

Gunnar Granberg, teol.dr vid Uppsala universitet, är författare till flera böcker om kyrkor, arkitektur och konst i kyrkor. Senast Kyrkan i Gamla Uppsala, från katedral till församlingskyrka (2014, Votum förlag). Gunnar Granberg har varit präst vid Svenska kyrkan i Rom under en tioårs period och är väl hemmastadd både i Rom och Assisi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Franciskus av Assisi : poet, revolutionär och sökare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Franciskus av Assisi
    Marie Louise , 13 mars 2018

    En vacker och välskriven bok.historia,teologi och konst i ett.Tankar som är så aktuella i dag,Jag hade stor glädje av att läsa den som motvikt till dagens verklighet,En bra present till vårens konfirmand?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunnar Granberg

  • Kyrkan i Gamla Uppsala : från katedral till församlingskyrka

    Gunnar Granberg, Magnus Alkarp, Herman Bengtsson, Jan Von Bonsdorff, Anders Dillmar

    År 2014 är det 850 år sedan Gamla Uppsala kyrka blev domkyrka för det nybildade Uppsala ärkestift. Sveriges förste ärkebiskop, Stefan, vigdes till sitt ämbete samma år, 1164. Gamla Uppsala kyrka ligger i direkt anslutning till fornminnesområdet i ...