Med öppen hand (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2014-12-25
Upplaga
1
Förlag
Megamanus
Dimensioner
210 x 150 x 21 mm
Vikt
310 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789187285141
Med öppen hand (häftad)

Med öppen hand

Häftad Svenska, 2014-12-25
179
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Novellsamlingen "Med öppen hand" rymmer alltifrån absurdistiska sagovärldar till psykologiska studier och samtidskritik. En av bokens personer är en ångestfylld pensionär som våndas i sin ensamhet; en annan är framgångsrik jurist på jakt efter nya EU-uppdrag. Alla bokens gestalter söker ett slags lycka - på olika sätt och med skiftande resultat.
Här möter vi en hippieliknande Jesus som mitt i natten måste avbryta sitt glada uteliv därför att hans gamle pappa, Gud själv, kallar honom till sig. Här möter vidare en svensk statsminister som rådvill tvingas hantera en allvarlig börskrasch, en förläst doktorand, Fredrik Värn, vars hela värld faller i spillror när han träffar en bohemisk flicka, en diktare som får uppleva en nattlig drömvärld där allt tycks möjligt, och en upprorisk kyrkoherde som tolkar kristendomen långt mer radikalt än de flesta och som hellre riskerar sin anställning än att inte försöka förverkliga grundläggande begrepp som jämlikhet och broderskap...
Bokens sjutton berättelser är skrivna i varierande tonarter, men det finns trådar som binder dem samman.
Björn Gustavsson är född 1956 och bor numera växelvis i Dalarna och Stockholm. Han har tidigare gett ut tio böcker; senast diktsamlingen "Allting är så mycket mer än det är", 2013. Sedan tidigt 1980-tal är han verksam som frilansande kulturskribent, kritiker och krönikör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med öppen hand
  2. +
  3. Mord är fegt!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mord är fegt! av Anders Aspenberg (inbunden).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Gustavsson