Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2016-03-30
Förlag
Lindelöws bokförlag
Dimensioner
216 x 150 x 15 mm
Vikt
519 g
SAB
Hc
ISBN
9789187291524
Så nära barfota (inbunden)

Så nära barfota

(10 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-03-30
212
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ellen sover alltid med trosorna på. Hon vill inte att hennes man tar i henne längre. Som
nygifta flyttade de in i radhuslängan. Nu när båda barnen är utflyttade är omställningen smärtsam för Ellen. Mannen fortsätter oberörd med sina fritidsintressen. Hennes väninna
Cathrine, som inte har några barn, lockar med Ellen på en spahelg. Utanför hemmet
finns både lockelser och lindring.

Men Ellen känner sig vilsen. På vilket sätt behövs hon när barnen sällan hör av sig?
En dag får hon ett mejl från sin väninna Lana, som förälskat sig i en afrikansk man och
flyttat till hans hemby i Ghana. I brevet står det: Kom hit och hälsa på! Då köper Ellen
flygbiljett och tar steget ut mot det okända.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så nära barfota
 2. +
 3. Destination: Thailand

De som köpt den här boken har ofta också köpt Destination: Thailand av Katy Colins (pocket).

Köp båda 2 för 263 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Så nära barfota. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Så nära barfota
  Madeleine, 26 juni 2016

  Läs romanen !
  Boken är skriven på en trovärdig prosa och lämnar mig som läsare berörd. Modet att förändra och ta steget ut i det okända har Ellen. En respektingivande roman om en medelålders kvinna och hennes livsval. Ser fram emot att läsa nästa bok av författaren !

  Madeleine

 2. Favorit!
  Anna Helén Nyqvist, 30 maj 2016

  Jättebra! Lättläst och fängslande, man kan känna igen sig i mycket och även få sig en tankeställare! Läser gärna en fortsättning eller nya böcker av Marie Hedegård!

 3. Ny strålande författare
  Margaretha H, 5 maj 2016

  Den här boken är skickligt skriven man blir snabbt fängslad och vill inte sluta att läsa. Jag är imponerad över hennes sätt att illustrera intima känslor och karaktärer. Det märks att Marie Hedegård har mycket att ge som författare, hoppas verkligen på fler böcker av henne. Gärna en fortsättning av denna bok.

 4. Lovande debutant
  Måmå, 1 maj 2016

  Marie Hedegård en lovande debutant med "Så nära barfota". Boken är lättläst och har ett flytande språk. Boken tar upp frågeställningar som vi förr eller senare ställer oss, är det här mitt liv, var tog passionen vägen, att inte vara kvar i slentrian utan våga bryta upp och öppna nya dörrar. En del av boken utspelar sig i Ghana som Marie Hedegård besökt vid flera tillfällen. Väntar med spänning på nästa bok om Ellen och hennes vänninnor.

 5. Insiktsfull och ärlig vardagsrealism
  Sandra Andersson, 29 april 2016

  Den här boken är en stark skildring av en helt vanlig kvinnas livskris. Författaren beskriver skickligt alla tankar, känslor och den paralyserande orkeslösheten när man inser att livet inte blev som det var tänkt, att man själv kanske inte blev den man hade velat bli. Med avstamp i radhusområdet och vardagslunken tar berättelsen oväntade vändningar och visar hur ett nytt perspektiv på tillvaron, nya bekantskaper och nya omgivningar kan hjälpa en att se sig själv i ett annat ljus. Hög igenkänningsfaktor! En berättelse som stannar kvar.

 6. Intressant och lättläst
  Elisabet Wiechel (UPPSALA), 28 april 2016

  Så nära barfota handlar om Ellen en medelålders kvinna som har levt för sin familj utan att riktigt tänkt på sig själv. Nu är barnen vuxna och sköter sig själva och mannen ägnar mycket tid åt sina fritidsintressen. Ellen känner sig överflödig och missnöjd, men vet inte riktigt hur hon ska hantera situationen och mår allt sämre. När hon får ett mail från en väninna förändras snart hennes situation.......
  Boken är välskriven, verklighetstrogen och fängslande, hade svårt att släppa den.

 7. Att vara eller icke vara...
  tomolof, 28 april 2016

  Man har ju läst ett antal böcker av den här genre.. Men den här boken var något annat.. Djupet var ett annat, inte så schablonmässigt. Huvudpersonens längtan efter en förändring men samtidigt i början helt handlingsförlamad.. Man lever bara en gång.. Man ska aldrig bli tagen för given.
  Läs den!! När kommer nästa bok?!

 8. Läs den!
  Marés Lendway, 28 april 2016

  Först måste man ner på botten. Äktenskapet knaka, barnen flyttar, vänninan sviker och på jobbet är det inte någon drömtillvaro. Vem kan inte känna igen sig i det om man nått mogen ålder. Att nå ljuset kan vara en lång väg. Som att lära sig att gå barfota på en grusväg. Vet inte om det var så författaren menade men det är min tolkning. Skönt att kasta av sig kängorna och känna sanden mellan tårna. Att sakta men säkert hitta kompassen i livet.Gillar att läsa om kontrasterna mellan Sverige och G... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Så nära barfota