Det stora kalaset (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2017-06-02
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Einar Heckscher
Originaltitel
Cannery Row
Dimensioner
202 x 145 x 20 mm
Vikt
384 g
SAB
Hce
ISBN
9789187291715
Det stora kalaset (inbunden)

Det stora kalaset

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2017-06-02
283
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
John Steinbecks klassiska roman DET STORA KALASET ges ut i nyöversättning av Einar Heckscher. Berättelsen utspelar sig i den lilla kuststaden Monterey i Kalifornien, snarlik den stad där författaren växte upp. Handlingen kretsar kring de levnadskonstnärer som bor runt gatan där stadens största fabrik för framställning av fiskkonserver ligger. Nyöversättningen presenteras av Per-Olof Mattsson.

John Steinbeck fick Nobelpriset 1962 med prismotiveringen: "För hans på en gång realistiska och fantasifulla berättarkonst, utmärkt av medkännande humor och social skarpsyn."

Mycket i den klassiska romanen kretsar kring den uppskattade läkaren och forskaren Doc. De arbetsskygga dagdrivarna, med Mack i spetsen, bor i Ungkarlspalatset, en utrymd lagerlokal. Där bor de gratis tack vare den kinesiske ägaren Lee Chong. När det stora kalaset närmar sig bjuder Mack in bland många andra föreståndaren för kvarterets bordell, den praktfulla Dora och hennes kvinnor.

Universitetslektor Per-Olof Mattsson presenterar berättelsen så här: "Galleriet av personligheter är minnesvärt. Lee Chong har en livsmedelsaffär som är 'osannolikt välsorterad'. Det enda man inte kan få där tillhandahålls av Dora s bordell. Lee kan inte uttala bokstaven r och är en ständig måltavla för dagdrivarnas försök att överlista honom. Deras ledare Mack håller, liksom flera av de andra, till i Ungkarlspalatset. Mack är 'åldermannen, ledaren och auktoriteten' bland en grupp män som saknar 'varje annan strävan än den efter mat, alkohol och allmän trivsel'. Deras uppfinningsrikedom när det gäller att undvika onödigt arbete och att på andra sätt skaffa sig livets nödtorft är beundransvärd."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det stora kalaset
  2. +
  3. Vredens druvor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vredens druvor av John Steinbeck (pocket).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Steinbeck