Helmers vals (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2017-05-09
Förlag
Lindelöws bokförlag
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
159 g
SAB
Hc
ISBN
9789187291791
Helmers vals (pocket)

Helmers vals

(1 röst)
Pocket Svenska, 2017-05-09
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Helmers vals handlar om Aino Trosells far, skogsarbetare, jordbrukare, skinnare och outtröttlig när det gällde folkbildning. Helmer fick ett långt liv, han blev närmare 90 år. Far blev han sent, till dottern Aino. Skilsmässan från Edit, som snart följde, var ovanligt på 1950-talet. Detta är en uppsluppen flödande berättelse, med bitsk humor. Helmers vals är Aino Trosells tjugofemte bok.

Aino Trosells far var också en egocentriker och dagdrömmare. Han växte upp på gården Tros, utanför Malung i Dalarna. Där fick Helmer uppleva elektrifieringen, han var med och byggde godtemplarhuset, agiterade i folkomröstningen om allmänt rusdrycksförbud, köpte en kristallmottagare, bildade skinnarbetarnas fackförening, agiterade för socialdemokraterna, läste, målade, flyttade till Stockholm på 1970-talet och arbetade som vakt, köpte färgteve, skulpterade.

Aino Trosell är också född och uppvuxen i Malung, vilket avspeglas i flera av hennes böcker: Jäntungen, En gränslös kärlekshistoria, Hjärtblad och Helmers vals. Hon är också en prisbelönt deckarförfattare. Som ung flyttade Aino till Göteborg där hon arbetade inom socialvården och på Arendalsvarvet. Under många år bodde familjen sedan i hennes hembygd. Nu är Aino tillbaka i Göteborg. Hon är heltidsförfattare sedan 1985.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Helmers vals
  2. +
  3. Gränsmark

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gränsmark av Aino Trosell (inbunden).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Aino Trosell