Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2013-06-03
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Kvant, Viktor (form)
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
155 g
SAB
Lz Borgström, Ulf
ISBN
9789187301087
Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare (pocket)

Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2013-06-03
44
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I MEDIA KALLAS HAN GRYNINGSPYROMANEN. Ulf Borgström satte hela Skåne i skräck och har anlagt över hundra bränder i stora delar av Sverige. Gryningspyromanen har kostat samhället hundratals miljoner kronor och hans framfart har resulterat i totalförstörda kulturskatter som aldrig kan ersättas.

I nästan tjugo år gäckade Gryningspyromanen polisen. Trots att han planterade ledtrådar som ledde till honom själv fick han fortsätta härja fritt. Först 2011 dömdes han, en dom som hade kommit långt tidigare om polisen och rättsväsendet gjort sitt jobb.

Hur gick det till på Ulf Borgströms resa mot att bli Sveriges värsta mordbrännare? Hur kunde han gå fri så länge när alla visste vem han var? Och inte nog med det - hur kunde han få samhället att finansiera sin verksamhet?

Författarna till Gryningspyromanen är David Widlund, utbildad brandingenjör och en av Sveriges mest erfarna brandutredare, samt journalisten Jörgen Pettersson. Inför skrivandet av boken har författarna gjort ett omfattande researcharbete. De har intervjuat familjemedlemmar och vänner till Borgström och kartlagt hans barndom och uppväxt. De har även intervjuat poliser, räddningstjänst, åklagare och drabbade samt tagit del av domstolshandlingar och rapporter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare
 2. +
 3. Gryningspyromanen : en berättelse om hämnd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gryningspyromanen : en berättelse om hämnd av David Widlund, Monica Walldén (häftad).

Köp båda 2 för 166

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Nyfiken på historia, 16 mars 2017

  Skrämmande berättelse. Polisen och åklagarväsendet verkar inte fungera som det ska och mannen skrattade åt dem. Han är frisläppt sen förra året. Såna som han slutar aldrig enligt experter.

 2. Intressant beskrivning av en mycket udda person. Bra...
  stefan, 24 juli 2013

  Intressant beskrivning av en mycket udda person. Bra skriven. En bok för den som är intresserad av fakta i kriminalfall. Saknas kommentarer från Ulf (gryningspyromanen) det är synd.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Gryningspyromanen : från mobbad tonåring ...