Sanningen bakom Tambourinehärvan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2014-05-23
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Sjöblom, Lisa (form) / Persson, Sam (form)
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
469 g
SAB
Qz Tambourine Studios
ISBN
9789187301278
Sanningen bakom Tambourinehärvan (inbunden)

Sanningen bakom Tambourinehärvan

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-05-23
192
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
The Hives. The Cardigans. Timbuktu. The Ark. The Soundtrack of our Lives. Europe. Och Tambourine Studios - först kreddig indiepopstudio, sedan skicklig bokföringsbyrå för internationella artister. Eller?

Vad hände egentligen när Sveriges största band möttes i rätten och slogs om miljonbelopp?


Komponenterna i svensk musikhistorias största rättsfall och de processer som följde i dess spår är egentligen få men ytterst intrikata: rockband med miljonintäkter, ett system för att slippa förmögenhetsskatt, en ekonomisk förvaltare med fullmakt att sköta allt från p-böter till stora bolagstransaktioner, och en osannolik överkonsumtion av vintagegitarrer och exklusiva bilar.

Den 20 januari 2004 görs gitarrinvesteringen som slår alla andra. Den heliga graalen i vintagevärlden: en Gibson Les Paul Sunburst från 1958, som The Hives gitarrist Mikael Karlsson hittar i en butik i Toronto. Och priset känns rätt: 1 114 885 kronor.

I Sanningen bakom Tambourinehärvan berättar journalisten Eskil Fagerström för första gången hela historien om vad som verkligen hände och vad de många och långa rättsprocesserna mellan banden egentligen handlat om. Boken ger en unik inblick i en sällan skildrad del av den svenska musikbranschen. Det är en berättelse om framgångar, pengar, entreprenörsanda och havererade förtroenden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sanningen bakom Tambourinehärvan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Suveränt bok om Svensk rock
  Per Paulsson, 17 september 2014

  Denna bok borde läsas av alla som är intresserad av Svensk rocknrollmusik. Well researched som dom säger utomlands. Hives är ju suveräna på scen, men efter att ha läst den boken undrar man ju om dom har alla plektrum i fickan.

 2. Otroligt intressant!
  Micke, 3 juli 2014

  Är man musikintresserad är det ett måste att läsa den här boken. Man får verkligen en inblick i musikbranschen och det är spännande att följa Hives uppgång och fall. Det måste ha varit ett enormt arbete att bena upp den här härvan, men det har författaren verkligen lyckats med.

 3. Sanningen bakom Tamburinehärvan
  Anders Christensson, 11 juni 2014

  Denna boken var intressant, här fick man en djupare inblick i vad som utspelades bakom kulisserna och som inte skrevs i pressen. Klart läsvärd om man är intresserad av Svensk musik historia.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Eskil Fagerström