Sanningen bakom Tambourinehärvan (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
534
Utgivningsdatum
2014-05-22
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789187301285
Sanningen bakom Tambourinehärvan (e-bok)

Sanningen bakom Tambourinehärvan E-bok

(3 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-05-22

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
The Hives. The Cardigans. Timbuktu. The Ark. The Soundtrack of our Lives. Europe. Och Tambourine Studios - först kreddig indiepopstudio, sedan skicklig bokföringsbyrå för internationella artister. Eller?

Vad hände egentligen när Sveriges största band möttes i rätten och slogs om miljonbelopp?

Komponenterna i svensk musikhistorias största rättsfall och de processer som följde i dess spår är egentligen få men ytterst intrikata: rockband med miljonintäkter, ett system för att slippa förmögenhetsskatt, en ekonomisk förvaltare med fullmakt att sköta allt från p-böter till stora bolagstransaktioner, och en osannolik överkonsumtion av vintagegitarrer och exklusiva bilar.

Den 20 januari 2004 görs gitarrinvesteringen som slår alla andra. Den heliga graalen i vintagevärlden: en Gibson Les Paul Sunburst från 1958, som The Hives gitarrist Mikael Karlsson hittar i en butik i Toronto. Och priset känns rätt: 1 114 885 kronor.

I Sanningen bakom Tambourinehärvan berättar journalisten Eskil Fagerström för första gången hela historien om vad som verkligen hände och vad de många och långa rättsprocesserna mellan banden egentligen handlat om. Boken ger en unik inblick i en sällan skildrad del av den svenska musikbranschen. Det är en berättelse om framgångar, pengar, entreprenörsanda och havererade förtroenden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eskil Fagerström