Om du vågar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2015-03-04
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
Dare me
Medarbetare
Sjöblom, Lisa (form)
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
555 g
SAB
Hce
ISBN
9789187301377

Om du vågar

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-03-04

Slutsåld

Om du vågar är Megans Abbotts första bok på svenska. Det är författarens femte roman och hennes stora, internationella genombrott. Recensenter och författare över hela världen hyllar hennes skärpa och perfekta tonträff när hon skildrar de mörka stråken i tonårstjejers liv.

Addy Hanlon har alltid varit Beth Cassidys bästa vän. Beth är den som bestämmer och Addy ser till att det blir som Beth vill. Så har det varit genom hela high school och nu är tjejerna högst upp i skolans hierarki: de är seniorer och styr över skolans lag i cheerleading. Tjejerna i laget följer deras minsta vink ända tills den nya tränaren kommer till skolan.

Tränaren Colette French är kylig, krävande och står med en fot i tjejernas vardag och med den andra i en vuxenvärld som är precis utom deras räckhåll. Addy kan inte låta bli att fascineras av henne, men Beth håller sig på sin kant. Sakta och metodiskt intrigerar hon för att återigen bli nummer ett - både i laget och för bästa vännen Addy.

Ett självmord leder till en polisutredning av den nya tränaren. När den första chocken har lagt sig, försöker Addy ta reda på sanningen bakom det påstådda självmordet. Snart inser hon att gränsen mellan kärlek och lojalitet är både svår och farlig.

OM DU VÅGAR är en rå och insiktsfull skildring av vänskap, maktspel och kärlek. Med en skarpt öga och ett fantastiskt språk visar Megan Abbott hur livet verkligen kan stå på spel under några utsatta ungdomsår. Paralleller har dragits till Chuck Palahniuks Fight Club och Donna Tartts Den hemliga historien. Översättare är Ylva Stålmarck som bl.a. översatt John Greens senaste romaner till svenska.

Sagt av författare om Megan Abbotts böcker

"Megan Abbott är en av mina absoluta favoritförfattare" - Mats Strandberg

"Megan Abbott är en av våra främsta samtida spänningsförfattare" - Johanna Lindbäck

"Tense, dark, and beautifully written, Dare Me is not a traditional thriller, but its a potent reminder that the mind of a girl can be a very scary place." - Gillian Flynn

"Megan Abbott captures the essence of being thirteen - all its magic, its intensity, its headlong power and its terrible vulnerability - and wraps it in a story that's taut, unflinching and very hard to put down." - Tana French

"Abbott has become expert at revealing truths we thought we knew but didn't, delivered in prose that is by turns elegant and incantatory. - Daniel Woodrell
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om du vågar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 28 mars 2015

    Jag vet inte riktigt vilken genre den här boken tillhör. Är det en kriminalroman? Eller är det en ungdomsbok? Är det ett drama? Eller är det en "vanlig roman"?

    Men vad spelar det egentligen för roll? Huvudsaken är väl att boken är bra! Och den här boken är mycket, mycket bra.

    Boken handlar till största delen om en grupp sjuttonåriga tjejer som håller på med cheerleading. Det är ju en värld som jag inte visste så mycket om, så det var väldigt intressant att få läsa en bok so... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Megan Abbott