Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ovanlig gåva (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
407
Utgivningsdatum
2014-06-05
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Översättare
Lottie Eriksson
ISBN
9789187301612
Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ovanlig gåva (e-bok)

Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ovanlig gåva E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-06-05

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Förord av Nils Uddenberg, författare till Gubbe och katt.

Det är vårdhemmets sjuksköterskor som först märker det. Gång efter gång vet den buttra katten Oscar något som vårdpersonalen inte vet. När en patient inte har långt kvar, hoppar Oscar upp i sängen och håller patienten sällskap de sista timmarna i livet. Läkaren och geriatrikern David Dosa tror inte riktigt på det, han är ju utbildad naturvetare och skeptisk till den här sortens påståenden. Men det händer gång på gång och till slut kan han inte längre blunda för Oscars ovanliga gåva.

För att gå till botten med frågan börjar han samtala med sin personal och sina patienters närstående. Samtalen ger honom insikter som han skriver ner. Det blir en varm och fin, rent av uppmuntrande, berättelse om hur relationer och livet som helhet förändras när en nära och älskad blir dement. Och vad en liten katt kan göra för att förgylla den sista tiden i livet, både för patienten och för de anhöriga.

David Dosa jobbar fortfarande på vårdhemmet i Providence på Rhode Island, vid sidan av sin forskning inom geriatrik vid Brown University. Även Oscar tassar fortfarande omkring på avdelningen. Deras bok blev snabbt en New York Times bestseller och en internationell försäljningssuccé med utgivning i 21 länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ovanlig gåva. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 4 juli 2014

  En mycket fin liten berättelse om en katt på ett vårdhem för demenspatienter.

  Mycket gripande var boken, och jag blev väldigt tagen av den. (Kanske lite extra för att min egen mamma har Alzheimers).

  Rekommenderar boken till alla, men kanske allra mest till anhöriga till demenssjuka, och till kattälskare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Dosa

 • Making Rounds With Oscar

  David Dosa

  An otherwise ordinary cat, Oscar has the uncanny ability to predict when people in the Steere House nursing home are about to die. Dr. Dosa tells the stories of several patients and examines end-of-life care as it exists today.