Brilliance (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Brillance (del 1)
Antal sidor
917
Utgivningsdatum
2014-08-13
Förlag
Bokfabriken
Översättare
John-Henri Holmberg
ISBN
9789187301780
Brilliance (e-bok)

Brilliance (e-bok)

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-08-13

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I Wyoming kan en liten flicka se folks mörkaste hemligheter genom att studera deras kroppsspråk. I New York genomskådar en ung man de mönster som styr aktiemarknaden och hinner tjäna 300 miljarder dollar innan Dow Jones och Nasdaq tvingas stänga. I Chicago kan en kvinna passera som osynlig genom att helt enkelt placera sig där ingen tittar.

År 1980 föddes i USA ett stort antal barn med unika förmågor. Nu, trettiofem år senare, växer motsättningarna mellan de vanliga människorna och de specialbegåvade. Nationen håller på att slitas isär av en rad inhemska terroristattacker och allt pekar på att det är välorganiserade grupper av militanta specialbegåvade människor som står bakom attentaten.

Agenten Nick Cooper jobbar för en statlig myndighet som spårar upp misstänkta terrorister. Han är själv specialbegåvad och han är den bäste i sitt slag. I ett desperat försök att avvärja en monumental terrorattack, lämnar han sin organisation för att närma sig terroristerna på egen hand. Plötsligt är han jagad från alla håll. Och lika plötsligt inser han att världen inte är så svart och vit som han tidigare trott.

Marcus Sakeys stora, internationella genombrott Brilliance är en snabb, intelligent thriller som på ett raffinerat sätt skildrar ett samhälle förlamat av terroristskräck. Filmbolaget Legendary Pictures har köpt filmrättigheterna och producerar en storfilm med Will Smith och Noomi Rapace i huvudrollerna.

Pressröster

Genialt.
Chicago Tribune

Både en thriller och en imponerande idéroman. En av årets mest överraskande thrillers.
Library Journal

Intrigen tar många oväntade vändningar, karaktärerna är mångdimensionella, världen är fullkomligt trovärdig och den politiska undertexten är skarp och många gånger skrämmande.
Denver Post

En av de bästa thrillers jag någonsin läst.Ett mästerverk.
Crimespree Magazine

Var beredd! Namnet Marcus Sakey kommer snart att explodera och vara överallt.
Huffington Post
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Brilliance. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Outstanding translation
  Patrick Buckley, 2 april 2019

  (I'm using the Swedish version of Brilliance as a text to help me learn to read Swedish. Apologies for reviewing in English)
  John-Henri Holmberg does an excellent job with the original, coping skillfully and elegantly with Sakey's habit of paring back utterances to the minimum, both in narrative and characters' quoted words. A version of great clarity and emotional sensitivity.The story is riveting.
  Can I hope that translations of the succeeding two parts of the trilogy will become available?
  Patrick Buckley

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 22 september 2014

  En mycket spännande och bra bok, som jag upplevde precis som en film när jag läste den.

  Läste precis att boken är på gång att filmatiseras, med Noomi Rapace i den kvinnliga huvudrollen, och jag tror att den kommer att passa sig alldeles utmärkt som film.

  Men boken var som sagt väldigt bra. Lättläst, med ett oerhört läsflyt, spännande, och intressant.

  Även om boken är lite åt fantasy-hållet, och handlar om människor som föds med unika förmågor, så kunde den lika g... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marcus Sakey