Generation 64 : Commodore 64 gjorde mig till den jag är (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2014-09-26
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Grönwall, Kenneth (form)
Dimensioner
262 x 310 x 21 mm
Vikt
1420 g
SAB
Lz Wilhelmsson, Jimmy,Puaz Commodore VIC 64
ISBN
9789187301834
Generation 64 : Commodore 64 gjorde mig till den jag är (inbunden)

Generation 64 : Commodore 64 gjorde mig till den jag är

(35 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-09-26

Slutsåld

Det finns en oberättad del av vår nutidshistoria som handlar om ursprunget till det svenska IT-, musik- och spelundret vi i dag gärna skryter om. Berättelsen kretsar kring världens mest sålda hemdator, Commodore 64, och den grupp unga som under åttiotalet byggde sina liv kring den.

I Generation 64 intervjuas en mängd kända och okända svenskar som berättar om sin uppväxt med Commodore 64; om nätter fyllda av spelande - om hacken, knäcken och demopartyn.

Fram träder en tydlig historia om en generation ungdomar som hade samhällets starkaste krafter - skola, massmedia, politiker och fackföreningar - emot sig, men struntade i vilket. I dag har flera av dem framgångsrika karriärer i landets mest innovativa företag, vetenskapliga institutioner och medier.

Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas, fundera och skaka på huvudet.

Författare är Jimmy Wilhelmsson, till vardags skribent och kommunikatör som arbetar med att hjälpa entreprenörer och startups att kommunicera enklare. På fritiden driver han retrobloggen Spelpappan.se som ofta handlar om saker han själv upplevde i sin barndom: Commodore 64, Amiga 500, Star Wars och rollspel - blandat med modern teknik som 3d-utskrift, mobilteknologi samt pappaskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Generation 64 : Commodore 64 gjorde mig till den jag är. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lysande generationsdokument
  Magnus, 28 mars 2016

  En bok för alla som var med, för alla som önskade att de var med och för dagens bortskämda kids som aldrig kalibrerat tonhuvudet på en bandspelare så att man kan kunde köra spel från kompisens turbo tape.

 2. Mycket genomarbetad bok
  Filip, 31 januari 2016

  Det första som slår en är hur mycket det finns att skriva om. Författaren har ägnat mycket tid till forskning både ur ett användarperspektiv men också den kommersiella delen och inte minst spelknäckarna. Och man känner igen sig - det var ju så det var! Nostalgi från sidan 1 och den som fortfarande har en C64 och inte startar den efter att ha läst boken kan inte ha varit en datanörd på riktigt under 80-talet.

 3. Nostalgisk resa
  Lina, 27 juli 2015

  En snygg bok som tar med en på en nostalgisk resa tillbaka till tiden då man spelade på en commodore 64.

 4. Underbar tidsresa!
  Maria Tornberg, 26 oktober 2014

  Vilken karamell - fantastisk research, finafina bilder och oslagbar känsla! Jätteroligt att denna hittills bortglömda del av det svenska undret uppmärksammas och synliggörs!

 5. Nostalgikänsla
  Gert Lundin, 24 oktober 2014

  Alla som var med under den tidseran kommer att sträckläsa boken med ett lyckligt leende på läpparna som nästan går över i en sorgsen känsla när boken är slut.

 6. Fantastisk
  Zedrick, 1 oktober 2014

  Riktigt trevlig bok för alla som har/hade en C64 (eller något mindre bra). Den är säkert läsvärd även för de som inte var aktiva på scenen, utan bara bytte turbotapes på skolgården.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Jimmy Wilhelmsson