Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2013-03-18
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc
ISBN
9789187319143
Gräspojken (pocket)

Gräspojken

(34 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2013-03-18
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är under vårterminen 1987 som allt brakar loss. 12-årige Kalle blir halvt föräldralös när morsan får en flipp och drar till Indien. Farsan är upptagen med sina problem och lillebrorsan Björn har blivit sjukligt besatt av skejtboard. Kalle lämnas ensam att utforska den magiska brytpunkten mellan barndom och tonår en period i livet där vad som helst kan hända.
En dag sticker en späd ljusgrön stjälk upp ur krukan i pojkrummet. Den mystiska plantan ser inte mycket ut för världen men lyckas ändå vända tillvaron uppochner.
I skolan guppar klasskamraten Petras bröst under t-shirten och gör det svårt med koncentrationen. Inte konstigt att man kan känna behov av en hobby, något att skingra de tusentals tankar som flyger genom skallen med.
Odlingen som snart fyller sommarstugans källare är inte bara olaglig. Den drar till sig skumma typer, och en mängd helt nya problem

Gräspojken är en varm, kärleksfull och humoristisk berättelse om en ung man i en dysfunktionell familj, och samtidigt en hisnande skröna och rolig uppväxtskildring om Kalle och hans familj i 1980-talets Göteborg. Den handlar om att växa upp och leva ut sina drömmar men framför allt om hur Kalle blir av med oskulden och med hjälp av familjens nymfparakit blir Kungen av Majorna.

"Gräspojken av Christer Lundberg är så drabbande, spännande, underbart omoralisk och kul att jag ligger vaken länge Det är ljuvligt och jag älskar Gräspojken."
Täppas Fogelberg

"Hejdlöst rolig."
Sydsvenskan

"En burlesk crazy-komedi utan pekpinnar, lite liknande de skrönor Arto Paasilinna brukar koka ihop en söt pralin av festliga förvecklingar och dråpliga dårfinkigheter."
Värmlands Folkblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Gräspojken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar!
  Bokrec, 30 oktober 2018

  En av de roligaste böckerna jag läst! Med tanke på handlingen blev jag dock förvånad över att den klarat sig igenom vad som anses ok att sälja i bokaffärer.

  Mycket rolig bok!

 2. Roligt
  Nikki , 31 mars 2015

  En utav de roligaste böckerna jag har läst! OM man själv är från göteborg är det lätt att måla upp staden framför sig. älskar den!

 3. Först lät det ju förfärligt - 12 årig pojke som odlar...
  Bitte, 31 oktober 2013

  Först lät det ju förfärligt - 12 årig pojke som odlar cannabis. Men vad jag har skrattat. En helt underbar bok rakt igenom. Lite i stil med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Tycker man om den sortens bok där precis allt kan hända då kommer man att njuta av Gräspojken. Sträckläst den.

 4. Härlig bok. Påminner mig om min egen uppväxt. Många...
  Agneta Nordlund Andersson, 19 augusti 2013

  Härlig bok. Påminner mig om min egen uppväxt. Många härliga skratt och mycket igenkänning! Kan varmt rekommenderas. Underhållande och lättläst.

 5. En rolig berättelse om hur alla familjer inte är...
  Lisa, 15 augusti 2013

  En rolig berättelse om hur alla familjer inte är vanliga "Svenssons". Den gör många svängar från roligt till lite mer allvarligare saker och hur familjen tacklar olika situationer. En lättläst bok med enkelt och roligt språk. Helt klart en bok värd att läsa!

 6. Underbar bok, med väldigt många oväntade vändningar!...
  Krylbo, 30 maj 2013

  Underbar bok, med väldigt många oväntade vändningar! Svårt att säga vilken åldersgrupp den vänder sig till, förmodligen tonåringar. Lättläst, och passar även bra för vuxna!

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Gräspojken