Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ewert Grens (del 6)
Antal sidor
685
Utgivningsdatum
2013-04-22
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
175 x 110 x 35 mm
Vikt
344 g
SAB
Hc,839.738
ISBN
9789187319181
Två soldater (pocket)

Två soldater

(160 röster)  |  Läs 19 recensioner
Pocket Svenska, 2013-04-22
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till. Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel, kärlek älskade bror, den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas. När Leon och två andra gängmedlemmar rymmer från fängelset börjar jakten och kriminalkommissarie Ewert Grens förs hastigt många år tillbaka när han söker en mördare som Grens vet mer om än vad han själv skulle önska.

Två soldater är Roslund & Hellströms mästarprov. Det är utan tvekan en av de starkaste, viktigaste och mest spännande kriminalromaner som har skrivits. En berättelse när dagar från Tre sekunder möter nätter från Box 21. En roman som tar dig i handen och visar dig en värld du aldrig sett.

"Det här är en bok som nästan golvade mig ... Styrkan hos Roslund & Hellström det är ju att de på något vis lyckas förena det här med hårdkokt samhällskritik och högkvalitativ spänning Det finns ett socialt patos som återspeglas i deras böcker och det tycker jag gör att de höjer sig i en annan klass än vanlig kriminallitteratur, som egentligen bara handlar om underhållning. Jag tycker det får en annan dimension." Ingalill Mosander, Gokväll

"Att läsa författarduon Anders Roslunds och Börge Hellströms kriminalromaner är utmanande, omskakande, gastkramande Det är med insiktsfull skärpa och på grovslipad prosa som Roslund-Hellström skildrar ett i högsta grad verkligt krig som aldrig kan få någon egentlig vinnare Romanen är inte bara en av årets hittills viktigaste, den borde också vara obligatorisk läsning i skolor och maktkorridorer, på fängelser och socialkontor." Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Två soldater
 2. +
 3. Tre sekunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tre sekunder av Roslund & Hellström (pocket).

Köp båda 2 för 94 kr

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av Två soldater. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gäsp...
  Lia, 19 oktober 2015

  provat 1gång till nu & känns inte som förr. Läste 1lien bit men lägger ner. Boken till Erikshjälpen. Får 0 känsla😴

 2. Njae

  Slarvigt skriven, svårt att följa tidvis. De har skrivit bättre böcker , detta var inte en av de bästa böckerna de skrivit.

 3. Roslund&Hellström
  Helen Karlsson, 24 juli 2014

  Som vanligt har dom,(R&H) lyckats med sin bok!
  Småbarnskriminaliteten får här ett stort förstoringsglas över sig och hela boken talar verklighet!

 4. ruskig
  sollan, 23 juni 2014

  Inte i min smak. Besviken, eftersom jag läst flera av deras böcker och verkligen gillat dom. Nej denna var i min smak för ruskig och ointressant. Orkade inte med hela boken utan den läggs åt sidan så länge

 5. För dyster
  riitta högnelid, 24 mars 2014

  Nej detta var inte en bok i min smak, orkade inte läsa klart den. För dyster och för lång. Kan kortas ner. Kändes som att berättelsen inte kom vidare, för många upprepningar.

 6. Otroligt engagerande och välskriven bok. Minst lika...
  Ante, 14 januari 2014

  Otroligt engagerande och välskriven bok. Minst lika mycket skrämmande samhällsskildring som spännade deckare. Enda invändningen eller väl att den kunde kortats ned något. Läs denna bok och den föregående av samma författare "Tre sekunder" om du vill läsa något av det bästa som skrivits i Sverige inom genren.

 7. Läst samtliga tidigare utgåvor och känner bl.a. den...
  Bo Hansson, 27 september 2013

  Läst samtliga tidigare utgåvor och känner bl.a. den ena författaren genom Värmdöboende o.s.v. Han är dessutom verksam som politiker inom kommunen.

 8. För svart, för deprimerande - ingenting att förbättra...
  Mike , 16 september 2013

  För svart, för deprimerande - ingenting att förbättra humöret med för dagen.
  Men - imponerande, hur mycket research har de lagt ner.
  Trots det, i alla fall för mig - inte en bok att njuta av, snarare bli skrämd av visionen eller rentav realitäten.

 9. Ett spännande inlägg i samhällsdebatten. Vilket...
  Carina Johansson, 13 september 2013

  Ett spännande inlägg i samhällsdebatten. Vilket samhälle vill vi ha? Mycket bra, liksom hela serien är. Sträckläsning på hög nivå!! Väntar redan på nästa bok.

 10. Tycker att boken är lite för lång, kunde ha varit ett...
  Stefan Grönvall, 15 augusti 2013

  Tycker att boken är lite för lång, kunde ha varit ett par hundra sidor kortare, det är många långa målande beskrivningar som upprepas lite för mycket. Men absolut läsvärd.

 11. Tycker att den inte var bland dom bästa som dom...
  Lena Jacobsson, 13 augusti 2013

  Tycker att den inte var bland dom bästa som dom skrivit. Jag hittade ingen rytm i läsningen väldig hoppig mellan dom olika karaktärerna.

 12. Jag har läst alla böcker av Roslund & Hellström och...
  annmax, 5 augusti 2013

  Jag har läst alla böcker av Roslund & Hellström och fullkomligt älskat deras författarskap. Denna bok gjorde mig dock lite besviken. De använder sig av ett helt annat "språk", vilket gjorde boken lite svårläst. Själva handlingen, och det faktum att de verkar ha lagt ner mycket tid på research, gör att denna bok är värdig att bli läst!

 13. Författarparet fortsätter sin genomgång av Sveriges...
  Gabben, 16 juli 2013

  Författarparet fortsätter sin genomgång av Sveriges baksida med att spegla ungdomar i förorterna och deras gängbrottslighet på ett lysande sätt. En skrämmande bild av hur gängbrottsligheten fungerar bland unga, deras normer, värderingar, drömmar och mål. Ger oss en allvarlig tankeställare.

 14. Man blir inte besviken när man köper en bok av Roslund...
  Mattmarg, 3 juli 2013

  Man blir inte besviken när man köper en bok av Roslund o Hellström den fängslar från en från början till slut

 15. Hade det funnits fler stjärnor hade Ni fått det! Boken...
  Ett stort fans., 1 juli 2013

  Hade det funnits fler stjärnor hade Ni fått det! Boken fängslar, berör och är så gripande, då sanningen finns runt hörnet. Du kan inte lägga ifrån dig boken, vilken research Ni har gjort. Men mitt i det tragiska skrattar jag till, då Ewert släpper loss lite, finns det kanske lite humor ändå i den Grenska kroppen?

 16. Ruskigt bra! Omöjlig att lägga ifrån sig! En av de...
  Gunilla , 24 juni 2013

  Ruskigt bra! Omöjlig att lägga ifrån sig! En av de bästa kriminalromanerna jag läst. Verkligheten är nog grymmare än de flesta av oss kommer i närheten av (tack & lov)!

 17. En av de bästa jag läst, kusligt spännande. En bok jag...
  Sommar o sol, 11 juni 2013

  En av de bästa jag läst, kusligt spännande. En bok jag absolut inte kunde sluta med tills den var klar.

 18. En skrämmande kriminalroman som det är svårt att sluta...
  Idamaj, 8 juni 2013

  En skrämmande kriminalroman som det är svårt att sluta läsa. Samtidigt är den engagerande och spännande. En inblick i en verklighetsfrämande och skrämande värld med individer som har ett sådant annorlunda levnadssätt att man känner sig maktlös och frustrerad. Romanen handlar om två kompisar som växt upp tillsammans och deras kriminella liv. En bok som skrämmer.
  Ser fram emot nästa bok av Roslund & Hellström.

 19. Spännande, engagerande, trovärdig och mycket läsvärd!...
  Gunnar Andersson, 30 maj 2013

  Spännande, engagerande, trovärdig och mycket läsvärd!
  Läs den och och de övriga böckerna som dessa begåvade författare har skrivit!

Visa alla 19 recensioner

Bloggat om Två soldater