Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2013-10-21
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Tomas Håkanson
Originaltitel
Escape from Camp 14
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
160 g
SAB
Oeq-oeba,Lz Dong-huyk, Shin
ISBN
9789187319563
Flykten från Läger 14 : den dramatiska rymningen från ett nordkoreanskt fångläger (pocket)

Flykten från Läger 14 : den dramatiska rymningen från ett nordkoreanskt fångläger

(145 röster)  |  Läs 26 recensioner
Pocket, Svenska, 2013-10-21
48
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Flykten från läger 14 är den omskakande skildringen inifrån ett nordkoreanskt arbetsläger av en ung människa som lyckades rymma därifrån.

Shin Dong-huyk föddes i arbetslägret 1982 och kände inte till något annat än den värld som fanns innanför det höga elstängslet där han växte upp. I tjugo år präglades hans liv av svält tortyr och angiveri ett upphittat riskorn kunde leda till en kamp på liv och död. Shin levde långt under varje form av mänsklig värdighet, ända till den dag då han lyckades fly och fann en helt ny värld, på andra sidan taggtråden.

I Flykten från läger 14 berättar journalisten Blaine Harden om Shins ofattbara livsöde och resa, och visar för första gången vilka ohyggligheter som äger rum i de nordkoreanska lägren, där Amnesty befarar att 200 000 människor finns i fångenskap, dömda som motståndare till regimen. I Nordkorea är man skyldig i tre generationer för sådana brott, riktade mot landets idé och ledning. Blaine Harden sätter strålkastarljuset på den ljusskygga och totalitära regim som vi vet relativt lite om men som fortsätter att förskräcka och fascinera.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flykten från Läger 14 : den dramatiska rymningen från ett nordkoreanskt fångläger
 2. +
 3. Nordkorea : nio år på flykt från helvetet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordkorea : nio år på flykt från helvetet av Eunsun Kim (pocket).

Köp båda 2 för 96

Kundrecensioner

Det finns 26 recensioner av Flykten från Läger 14 : den dramatiska rymningen från ett nordkoreanskt fångläger. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande bra
  bonadea, 6 oktober 2017

  Jag är inte insatt i situationen i nordkorea så för mig var det fastinerande läsning som öppnade upp mina ögon. Det är ofattbart att dessa hemskheter förekommer mitt framför resten av världens ögon utan att vi gör något.
  Tycker alla bör läsa denna bok för att bli medvetna vad som händer runt oss.

 2. Verklighet
  Marie Welander, 23 oktober 2015

  Den mest skrämmande bok jag läst o hemma men verklighet för berättaren. Det jag läste trodde inte jag kunde vara sant så tur att någon kan ta sig ut från Nord Korea. Väntar på en ny pocket som är kanske lika plågosam men alla måste få veta

 3. Skrämmande
  Ann-Marie Olsson, 31 mars 2015

  En bok alla borde läsa om de fruktansvärda förhållande som råder i det här slutna landet.
  Att detta kan pågå 2015 är ofattbart.

 4. Bör läsas
  Birgitta Davidsson, 18 februari 2015

  En vidrig berättelse som berör, man frågar sig hur kan det vara möjligt att människor behandlas på det här sättet. Ett bevis på hur viktigt det är att ta fram bevis för att kunna bekämpa all ondska som finns.

 5. Absolut läsvärd
  Bokmal, 19 januari 2015

  Ger en bra inblick i en annars sluten del av världen. Lättläst, spännande och intressant då man får följa berättaren genom hans uppväxt.

 6. Känslosam bok
  Rosie65, 20 juli 2014

  En otroligt gripande bok som sätter sig in i själen. Mycket intressant att få uppleva denna berättelse. Nu får världen veta sanningen. Rekommenderas verkligen till den som vill läsa om livsöden.

 7. Ofattbart och förskräckligt!

  Tänk att människor kan uthärda så svåra saker som boken beskriver! Att han lyckades ta sig ut från lägret, att hans vän räddade honom med sitt liv, att han så småningom klarat att möta en annan värld är helt obegripligt! Underbart att vi i denna andra värld kan få möjlighet att lära oss något om hans liv och om hans land och hur de lever där. Märkligt att det kan finnas så slutna system!

  Boken är skriven mycket tätt. Det är svårt att inte sammanblanda namn på personer, då de för oss... Läs hela recensionen

 8. Skurknation
  HE, 8 april 2014

  Välskriven och skrämmande berättelse om situationen i ett land som ur ett mänskligt perspektiv inte borde finnas. Läs den!
  Undrar varför vi accepterar att människor lever under så ovärdiga förhållanden som redovisas på ett trovärdigt sätt i denna bok? Och hur kan ledare behandla sitt folk så illa?
  Det finns även andra läsvärda böcker i ämnet Nordkorea, t ex Barbara Demicks "Inget att avundas" och Bärtås & Ekmans "Alla monster måste dö". De ger andra infallsvinklar till problemen, lä... Läs hela recensionen

 9. Läs!!
  ANJA BLOMQVIST, 4 mars 2014

  Gick inte att lägga ifrån sig! Fruktansvärt, tuff läsning men ändå inte för jobbigt. Alla borde läsa den, nutidshistoria på ett gripande sätt.

 10. Alla borde läsa boken
  jarunka, 4 mars 2014

  Den färskaste och samtidigt grymmaste rapport från Nord Korea. Gripande berättelse om hur deras regering behandlar sina egna medborgare.....riktig ögonöpnare - måste läsas !!!

 11. Flykten från läger 14
  Helena, 27 februari 2014

  Intressant och hemsk läsning om hur det går till i Nord Koreas fångläger. Språkligt tycker jag boken var dålig och det störde mig en del.

 12. Mycket bra och gripande.
  Ewa H, 25 februari 2014

  Bra och gripande bok. Författaren är kunnig på Nordkorea och ger en bra bild av landet och folket även utanför lägret och huvudpersonens liv. Otäckt att det på 2000-talet finns ett så stängt land och grymma läger. Fråga är vad vi i västvärlden kan göra? Något måste göras...!

 13. Mycket gripande
  Stina, 16 februari 2014

  En mycket bra och spännande bok. Hade svårt att lägga den ifrån mig. Väldigt gripande och väldigt fruktansvärd samtidigt. Rekommenderas.

 14. flykten från läger 14
  Ing-Britt, 7 februari 2014

  Mycket mycket bra sorglig och förfärlig....synd att det inte finns fler böcker att läsa om just Nordkoreas folk och hur de lever.

 15. VIKTIG!
  Per Lundmark, 7 februari 2014

  En mycket intressant och viktig bok! Att detta sker i vår nutid, är svårt att föreställa sig! Boken är intressant och lättläst, så den rekommenderas även till "ointresserade". Slutet av boken, där Chins beteende och liv skildras när han nu nått friheten, är mycket intressant; det är nog liknande känslor flyktingar från krig upplever!

 16. Det här är boken som borde läsas av alla för att...
  Gunnel Sofia Ewert, 23 januari 2014

  Det här är boken som borde läsas av alla för att försöka förstå
  vad som händer människor i världen! Ett läsmåste!!

 17. motbjudande tortyrskildringar
  Gunvor Bergström, 22 januari 2014

  Har läst hälften och det känns svårt att fatta att det verkligen hänt, jag tror det är sant! På ngt sätt påminner det om nobelpristagaren Mo Yans fruktansvärda skildringar av grymheter - är inte säker på om jag klarar att läsa färdigt den just nu! Den får vila tillsammans med "kinesen" som jag inte klarade mig igenom!
  och nu är det 18 febr 2014 - läst färdigt för flera dagar sedan - och i dag presenterar FN sin stora rapport om Nordkorea, äntligen verkar världen vakna!

 18. Oerhört gripande. Detta händer på 2000-talet. Kunde...
  Thomas Nilsson, 20 januari 2014

  Oerhört gripande. Detta händer på 2000-talet. Kunde inte släppa boken.
  Tankarna kan inte släppa de stackars människorna som får lida för att en elit ska leva i lyx.

 19. Jag stämmer in i kören att detta är en viktig bok. Den...
  DK, 18 januari 2014

  Jag stämmer in i kören att detta är en viktig bok. Den skapar ett intresse för att läsa mer om Nordkorea.

 20. En otroligt bra bok där man får veta en del vad som...

  En otroligt bra bok där man får veta en del vad som sker i det slutna landet Nordkorea. Läs den!

 21. En Måste-bok som alla borde läsa! En fruktansvärd och...
  maringer, 7 januari 2014

  En Måste-bok som alla borde läsa! En fruktansvärd och skrämmande skildring från ett utav de värsta arbetslägrena i Nordkorea. Svårt att släppa boken, man blir förfärad, arg, ledsen och önskar att detta inte är sant men det är det tyvärr. Välskriven och stark! Läs den!

 22. Bra insikt om det o (ö) kända Nord Korea. Hjärntvätt...
  Ann-Cathrin Virsberg, 26 december 2013

  Bra insikt om det o (ö) kända Nord Korea.
  Hjärntvätt och dess konsekvenser. Konsten hur hu man hållerr 23 milijoner i schack. Totalitärt styre.
  Boken ger en inblick i för mig en okänd nutida värld!

 23. En skakande berättelse om förhållandena i ett...
  marre, 20 december 2013

  En skakande berättelse om förhållandena i ett nordkoreanskt fångläger. Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att detta är möjligt. Obeskrivligt fasansfullt. Att födas och växa upp där och sedan överhuvudtaget kunna någorlunda anpassa sig till ett liv utanför är en otrolig prestation. Kan bara säga: Läs boken !!
  Fånglägren finns kvar.

 24. Problemet med en sådan här bok är att man känner sig...
  Svensson På Limhamn, 24 november 2013

  Problemet med en sådan här bok är att man känner sig tom efteråt.
  Ett svårt val när man börjar läsa den är om man skall sträckläsa eller dela upp den, för att låta boken sakta men säkert smälta in utan att det blir en total härdsmälta i sina känslor.
  Jag valde det sistnämnda och delade upp den på 3 läs tillfälle, det passade mig bra så att känslorna fick kylas av mellan varven.
  Oavsett om man sträckläser eller delar upp boken så är den ett måste. LÄS, Krama om dina närmaste och ... Läs hela recensionen

 25. Köpte boken igår och sträckläste den på eftermiddagen....
  Mats Pettersson, 15 november 2013

  Köpte boken igår och sträckläste den på eftermiddagen. En av de mest skrämmande och intressanta skildring om koncentrationsläger och diktaturer som jag läst. Författaren låter oss förstå vidden av grymheterna i Nordkorea, utan att frossa i detaljer. Den lyfter ett antal intressanta frågeställningar som får mig att inse att Nordkoreas fångläger har en helt annan dimension än något annat vi skådat i historien.

  Nazisternas koncentrationsläger, och deras system var fruktansvärt. Men sy... Läs hela recensionen

 26. Otroligt bra bok. Svårt att lägga ifrån sig när man...
  Lena Kristina Jonsson, 7 november 2013

  Otroligt bra bok. Svårt att lägga ifrån sig när man har börjat läsa den. Man får sig en tankeställare om hur bra man har haft det under ens uppväxt. Man kan inte föreställa sig hur människorna har det i dessa läger samt att dessa läger existerar än idag!

Visa alla 26 recensioner

Bloggat om Flykten från Läger 14 : den dramatiska ry...