Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2013-10-21
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
138 g
SAB
Hc
ISBN
9789187319693
Bunkern (pocket)

Bunkern

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2013-10-21
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Påskhelgen närmar sig och Charlotta ser fram emot att åka ut och hjälpa till på den nu nedlagda minkfarmen. Det är en fin helg. Vädret är vackert och sysslorna rogivande på den gamla gården. De är trevliga, men kanske en aning udda de äldre damerna som har farmen. De andra som jobbar där, Lisa och Tomas, är också vänliga om än lite avvaktande, men alla gör sitt, gården ska bli fin till sommarens scoutläger. Allt vore perfekt om det inte var för den där drömmen. Och lukten.

Precis som Hanna von Corswants debut, Barnflickan, är Bunkern en klassisk skräckberättelse där de döda är lika levande och närvarande som vi själva. Men här finns även djuren: gråsuggorna, fästingarna, fladdermössen. De som tar över, som kryper inpå. Bunkern är också en historia om sorg, ensamhet och kärlekstörst.

"Men man behöver verkligen inte vara en utpräglad skräckfantast för att uppskatta Bunkern. Det här är krypande läskigheter kombinerat med intressanta karaktärer - dessutom välskrivet."
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

"Det krävs ett gott handlag med verktygen för att lyckas göra en spökhistoria så engagerande att läsaren dras in i berättelsen och inte slutar läsa efter hundra sidor. Det handlaget tycker jag att Hanna von Corswant besitter."
Norra Skåne
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bunkern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Besviken efter "Barnflickan"
    Jose, 7 november 2017

    Läste författarens tidigare bok som jag ändå tyckte om, så detta blev en besvikelse. Även jag hittade denna i en reaback i en liten bokaffär, och nu förstår jag nog varför. Vissa delar av boken är faktiskt lite obehagliga, och man vill ändå läsa vidare, men jag tycker tyvärr att handlingen är mest märklig. Vet inte ens vad jag ska skriva om den, jag kände bara "jaha?" när jag hade läst klart sista sidan. Tyvärr.

  2. Taffligt och amatörmässigt
    Micke, 24 augusti 2015

    Jag hittade denna bok för 15 spänn i en reaback och såg fram emot lite skön skräck från Sverige. Nu i efterhand är jag dock gruvligt besviken. Citaten från diverse dagspress som pryder omslaget talar om hur "välskrivet" och "skickligt" det är och vilket "gott handlag med verktygen" författaren har. Själv undrar jag vilka exotiska farmaka dessa recensenter har fördjupat sig i. "Bunkern" är ett rejält taffligt försök till romanförfattande, med en väldigt rörig historia som man aldrig bryr sig o... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Bunkern