Mayas dagbok (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
492
Utgivningsdatum
2014-01-20
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Hanna Axén
Originaltitel
El cuanderno de Maya
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
175 x 110 x 30 mm
Vikt
269 g
SAB
Hc
ISBN
9789187319952
Mayas dagbok (pocket)

Mayas dagbok

(18 röster)
Pocket Svenska, 2014-01-20

Slutsåld

Maya Vidal ska fylla sexton när hennes älskade farfar Popo dör och hennes farmor går in i en djup depression. Mayas far piloten flyger världen runt och hennes mor har lämnat familjen och återvänt till sitt hemland, Danmark. Ingen vuxen finns där för Maya och tre år senare lever hon på gatan i Las Vegas som hemlös, svårt sjuk och drogberoende på flykt undan ett gäng kriminella.

Farmor Nini hittar så småningom Maya och får in henne på ett behandlingshem. Nini får dessutom Maya att gå med på att resa till ön Chiloé i södra Chile där hon kan få en fristad hos en gammal vän till farmodern. Maya tillbringar ett år på ön utan tillgång till vare sig dator eller tv. I tystnaden och ensamheten börjar hon föra dagbok och berättar om allt hon upplevt under sitt unga och händelserika liv.
Just när hon står i begrepp att finna sin inre harmoni dyker en person från Mayas kriminella förflutna upp för att straffa henne. Maya inser att hon inte längre kan gömma sig undan världen utan i stället måste konfrontera den.

Mayas dagbok är en storslagen roman av Isabel Allende, författaren till succéromanen Andarnas hus.

"Storslagen roman med magiska inslag."
Amelia

"Det finns något sprudlande i Allendes känsla för anekdotiska detaljer och excentriska karaktärer; något vidgande, som gör världen större och mer speciell. Kanske detta är vad som kallas berättarglädje."
NSD

"Mayas dagbok är en roman om sorg, destruktivitet och våld men också om kärlek, livsglädje och hjärtegod medmänsklighet, som allt gestaltas genom Allendes näst intill magiska berättarförmåga."
Norra Skåne
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Isabel Allende