Kronjuvelerna : en släktsaga (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
699
Utgivningsdatum
2014-02-24
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 40 mm
Vikt
377 g
SAB
Hc
ISBN
9789187319990
Kronjuvelerna : en släktsaga (pocket)

Kronjuvelerna : en släktsaga

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2014-02-24
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
En dag upptäcker den unge Fernández en alldeles magisk plats vid havet, vilket får honom att missa bussen och träffa den vackra Marianne. Han påstår att hans släkt är fylld av forskare, upptäcktsresande och vetenskapsmän, men när deras första barn, Fragancia, kommer till världen visar hon sig vara både vindögd och sorgligt obildbar. Fragancia bär dock på en stor och märkvärdig gåva hon kan läsa vad som står skrivet i stjärnorna. Där ser hon vad som förväntas av henne i framtiden, och det är en hisnande uppgift. Fragancias liv fylls av möten med guldmakare, tigertämjare, krigsförbrytare, fjärrskådare och andra kronjuveler. Men störst av allt är kärleken till slaktarsonen och ishockeyproffset Pettersson-Jonsson. Han är dock sannolikt bög.

Under fyra generationer får vi följa Fragancia och hennes familj genom en rad omvälvande händelser som visar sig ha en avgörande betydelse för hela mänskligheten.

Sagt om Carina Dahls tidigare böcker Familjelyckan och Det stora svenska vemodet, som ligger till grund för Kronjuvelerna en släktsaga:
"Förälskelse, vänskap, erotik och natur, allt smälter samman i den här berättelsen där Carina Dahl med stor skicklighet gestaltar både den totala sårbarheten och styrkan som kärleken ger."
Östgöta Correspondenten

"Såg filmen och blev omedelbart kär. Förälskade mig sedan i böckerna som är vad jag kallar vuxensagor. De har de mest osannolika element i sig, men som gör att berättelserna om kärlek och sorg blir något utöver det vanliga och får fantasin att arbeta."
Aftonbladet

"En burlesk familjeskröna förpackad i ett sagoskimmer som vill tala vackert om den stora kärleken, själen och ja, vemodet. En lyckad och skickligt komponerad bok."
Dagens bok, blogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kronjuvelerna : en släktsaga
 2. +
 3. Adrian Plass he(m)liga dagbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adrian Plass he(m)liga dagbok av Adrian Plass (pocket).

Köp båda 2 för 70 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kronjuvelerna : en släktsaga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En helt fantastisk saga!
  Jenny Johansson, 12 februari 2016

  När vi fick den 700-sidor tjocka boken i bokcirkeln hördes djupa suckar, men under tidens gång har mina suckar varit av vällust och glädje. En helt fantastisk bok, som sagt, men givetvis är det inte samma tempo genom alla 700 sidor.
  Hade jag inte haft barn och jobb hade jag nog sträckläst boken.

  Rekommenderas varmt - till den som törs!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kronjuvelerna : en släktsaga