Den stora bankhärvan : finansparet Hagströmers och Qvibergs uppgång och fall : + HQ (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (218.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Helena Nygren
Utgivningsdatum
2014-08-04
Förlag
Storyside
ISBN
9789187331206
Den stora bankhärvan : finansparet Hagströmers och Qvibergs uppgång och fall : + HQ (ljudbok)

Den stora bankhärvan : finansparet Hagströmers och Qvibergs uppgång och fall : + HQ (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2014-08-04
144
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finansmännen Mats Qviberg och Sven Hagströmer befann sig på Karolinska Institutets tvåhundraårsjubileum i Stadshuset fredagen den 27 augusti 2010, när de fick varsitt identiskt sms från HQ Banks nye ordförande: Kom till kontoret omedelbart. Katastrof. En dryg vecka senare fanns inte HQ Bank - det bolag de tillsammans byggt upp och ofta kallade ett av sina barn. Bara några månader tidigare hade Sven Hagströmer och Mats Qviberg skålat för tjugo års lyckat samarbete. På finansmarknaderna undrade alla hur det kunde gå så snett för Sveriges mest välansedda finanspar. Historien om HQ Banks långa uppgång och tvära fall präglas av färgstarka karaktärer. Förutom de två förmögna mediekära grundarna Hagströmer och Qviberg med den höga svansföringen, figurerar också den fartblinde tradingchefen som sades räkna snabbare än datorer. Den tafatte vd:n som var rädd för Mats Qviberg. Och den kloka kvinnan som snabbt insåg problematiken, men som möttes av hån när hon lämnade den sargade bankens styrelse efter att den inte följt hennes råd. Men hur många hade försökt stoppa utförslöpan, långt innan krisen briserade? När uppkom för första gången problemen i den ödesdigra riskabla tradingverksamheten? Och vilka var egentligen personerna Sven Hagströmer och Mats Qviberg? I Den stora bankhärvan, en personlig men dramatisk bok, ges svaren och en ny bild av hur det egentligen gick till när HQ Bank gick i graven.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den stora bankhärvan : finansparet Hagströmers och Qvibergs uppgång och fall : + HQ. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En svensk finansklassiker
    Thomas Tvivlaren, 6 oktober 2020

    Boken är verkligen en klassiker, och jag tycker det är mycket irriterande att den gått ur tryck. Ljudbokens inläsare tyckte jag däremot lämnade en del att önska.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carolina Neurath