Hatbrott 2016 : statistik över polisanmälningar med identifierade hatbrottsmotiv och självrapporterad utsatthet för hatbrott (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Brå Rapport 2017 (del 11)
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2017-12-29
Förlag
Brottsförebyggande rådet/Brå
Originaltitel
Hatbrott 2016 : Statistik över polisanmälningar med identifierade hatbrottsmotiv och självrapporterad utsatthet för hatbrott. Brå Rapport 2017:11
Dimensioner
270 x 215 x 15 mm
Vikt
533 g
SAB
Oepa-c:oi
ISBN
9789187335907
Hatbrott 2016 : statistik över polisanmälningar med identifierade hatbrottsmotiv och självrapporterad utsatthet för hatbrott (häftad)

Hatbrott 2016 : statistik över polisanmälningar med identifierade hatbrottsmotiv och självrapporterad utsatthet för hatbrott

Häftad Svenska, 2017-12-29
229
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Walid anmäler att han har blivit misshandlad av en man som bor på samma asylboende som honom. De satt några stycken i sofforna och pratade och kom då in på religion. Plötsligt började mannen slå Walid i huvudet och på överkroppen med händerna. Mannen sa att Walid skulle vara tyst för han är ingen riktig muslim och hotade honom till livet. Walid uppger att mannen även tidigare har gett sig på honom och att det grundar sig i att mannen är sunnimuslim och Walid är shiamuslim."

Ovanstående är ett exempel på ett antireligiöst hatbrott hämtat ur Hatbrott 2016. Rapporten är att betrakta som en årsbok över hatbrottsstatistiken. Den utgörs av polisanmälningar där Brå har identifierat olika hatbrottsmotiv samt uppgifter om självrapporterad utsatthet för hatbrott utifrån Nationella trygghetsundersökningen (NTU), Politikernas trygghetsunder sökning (PTU) och Skolundersökningen om brott (SUB).

Ett hatbrott kan vara allt från klotter till mord det är motivet till brottet som avgör om det är ett hatbrott. Även om oenighet råder om vad som bör inkluderas i termen hatbrott råder internationell enighet om att händelsen är ett resultat av bristande respekt för mänskliga rättigheter och människors lika värde. Statistik om hatbrott i Sverige har redovisats årligen sedan 1993. Förutom nivå och utveckling ges information om bland annat vanliga brottstyper, brottsplatser, regional fördelning och fördelningen av handläggningsbeslut för de hatbrottsanmälningar som identifierades 2015. Beställ ditt exemplar nu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hatbrott 2016 : statistik över polisanmälningar med identifierade hatbrottsmotiv och självrapporterad utsatthet för hatbrott
  2. +
  3. Hatbrott 2015 : statistik över polisanmälningar med identifierade hatbrottsmotiv och självrapporterad utsatthet för hatbrott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hatbrott 2015 : statistik över polisanmälningar... av Brottsförebyggande Rådet, Brå (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »