Att motverka otillåten påverkan inom idrotten : en kunskapsfördjupning om trakasserier, hot, våld och korruption (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Brå rapport 2018 (del 5)
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2018-03-14
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Att motverka otillåten påverkan inom idrotten. Brå rapport 2018:5 : En kunskapsfördjupning om trakasserier, hot, våld och korruption
Dimensioner
250 x 170 x 10 mm
Vikt
326 g
SAB
Oe
ISBN
9789187335969
Att motverka otillåten påverkan inom idrotten : en kunskapsfördjupning om trakasserier, hot, våld och korruption (häftad)

Att motverka otillåten påverkan inom idrotten : en kunskapsfördjupning om trakasserier, hot, våld och korruption

Häftad Svenska, 2018-03-14
158
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Idrottsrörelsen består av många olika aktörer med varierande uppgifter och mandat. Några av dessa uppgifter och mandat beskrivs vara av stor betydelse för vissa individer och det förekommer att människor inom idrotten utsätts för trakasserier, hot, våld och korruptionsförsök till följd av dessa.

I rapporten beskrivs i vilka situationer det sker, vilka det är som står bakom händelserna och hur detta kan förbyggas och motverkas. Studien har ett särskilt fokus på otillåten påverkan, det vill säga de händelser där den drabbade uppfattar att syftet var att påverka yrkesutövningen.

I undersökningen ingår idrotterna fotboll, ishockey, basket och bandy. Det handlar främst om funktioner inom herridrott på elitnivå. Rapporten baseras på 106 intervjuer, deltagande observationer samt en genomgång av akter från Polismyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Skatteverket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att motverka otillåten påverkan inom idrotten : en kunskapsfördjupning om trakasserier, hot, våld och korruption
  2. +
  3. Otillåten påverkan mot Migrationsverket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Otillåten påverkan mot Migrationsverket av Erik Nilsson, Nicole Thorell, Johanna Skinnari (häftad).

Köp båda 2 för 312 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna