En nypa salt (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2013-03-07
Upplaga
1
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Åsa Brolin
Originaltitel
Nutmeg
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
180 x 111 x 20 mm
Vikt
209 g
SAB
Hce
ISBN
9789187343018
En nypa salt (pocket)

En nypa salt

(63 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2013-03-07

Slutsåld

Meg växer upp med sin ensamstående och minst sagt excentriska mamma, som odlar spaghetti i blomlådorna och fångar älvor i mjölkflaskor på nätterna. De har inga släktingar och umgås inte med någon. Men varför lever de så isolerade? När 21-åriga Meg flyttar hem till stugan i Cambridge för att ta hand om sin svårt sjuka mamma, ställs frågorna om vem hon egentligen är på sin spets. Alltför sent inser hon att de mörka hemligheter mamman döljer bakom sin glättiga fasad riskerar att krossa allt hon drömmer om. Dessutom ställer trädgårdsmästaren Ewan till med oreda i både rabatterna och Megs hjärta hon som redan har träffat sitt livs kärlek, forskaren Mark.En nypa salt är en varm, underhållande och gripande berättelse om livslögner, försoning och förlösande kärlek. Feelgood med en nypa salt, helt enkelt."Berättelsen om Meg och hennes ensamma mamma, om livslögner och mardrömmar, växer och blir förvånansvärt vacker" Dagens Nyheter"Fantastisk historia" P4 Skaraborg"Detta är en hyllning till fantasins och tankens kraft, skriven med mycket kärlek och en stor portion humor. En feelgoodroman med mycket hjärta." Bibliotekstjänst"Varm, rolig och fängslande"Jennies boklista (blogg)"En fin, fin bok Piggar upp tillvaron och du mår bra när du läser"En bokcirkel för alla (blogg)"Rolig, annorlunda och med ett driv i berättelsen"Feelgoodbibliotekarien (Blogg)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av En nypa salt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsarlycka
  Ewa Sundbäck, 24 mars 2016

  "En nypa salt" av Maria Goodin. Meg May växer upp med Val, en mamma som inte är som andra. En mamma som älskar så jordnära saker som matlagning och trädgårdsarbete samtidigt som hon har huvudet "uppe i det blå" i en värld som är betydligt trevligare än den verkliga. Meg växer upp övertygad om att allt hennes mamma berättar är sant, men när hon blir medveten om att det bara är sagor slås hennes värld i spillror och hon reagerar genom att ta avstånd från alltihop. Vid 21 års ålder återvänder ho... Läs hela recensionen

 2. Läsvärd!
  Lina, 25 juni 2015

  En rolig men samtidigt lite sorgsen bok om en mor som inte är som alla andra och hur det har påverkat dottern. Lättläst och definitivt läsvärd.

 3. Härlig
  KARINSES, 18 februari 2015

  Läs den! Underhållande smårolig en bok att rekommendera!! Feelgood står det på baksidan och det är faktiskt så att man mår bra när boken är slutläst,man slukar den!

 4. Feelgood
  Li, 20 maj 2014

  Brukar inte vara så mycket för feelgoodromaner. Den här var dock riktigt bra, både innehållsmässigt och språkligt. Har öpnnat mina ögon för en ny kategori böcker.

 5. Underbar
  Kickan, 22 april 2014

  Underbart språk som dansar fram. Härlig historia. En bok som man mår bra av och som är för alla, oavsett ålder och kön. Läs den!

 6. En helt sanslös berättelse att bara älska. Underbara...
  Agneta Magnor, 15 juli 2013

  En helt sanslös berättelse att bara älska. Underbara människor som beskrivs med ett för mig tilltalande språk. En bok att rekommendera till alla vänner!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Maria Goodin