Kvinnan som gick till sängs i ett år (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2013-05-07
Upplaga
1
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Pia Printz
Originaltitel
The woman who went to bed for a year
Medarbetare
Levahn, Anna (form) / Reiswitz, Stephanie von (form)
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
471 g
SAB
Hce
ISBN
9789187343049

Kvinnan som gick till sängs i ett år

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2013-05-07

Slutsåld

Samma dag som Evas barn flyttar hemifrån, går hon och lägger sig. Och stannar där. I sjutton år har hon velat skrika till världen: Stopp! Jag vill kliva av! Och nu har hon äntligen fått chansen.
Hennes man, astronomen Brian, som redan har problem med sin besvärliga älskarinna, blir förstås upprörd. Vem ska nu laga hans middag? Eva vill bara ha uppmärksamhet, klagar han. Och ryktet sprider sig om Evas lilla motståndsrörelse snart har hon fans som belägrar huset och vill ta del av hennes visdom ...

Kvinnan som gick till sängs i ett år är en varm och humoristisk skildring av en kvinnas livskris.
Sue Townsend, som gjorde världssuccé med böckerna om Adrian Mole, har kvar sin blick för det absurda i våra familjeliv.

"Engelsk bestseller som lockar till förlösande gapskratt. Men de svarta stråken ges också utrymme och lyfter boken från buskis till allmänmänsklig."
Kerstin Särneö, Tara

"Underhållande samtidigt som den väcker tankar."
Hemmets journal

"Jag är hemskt förtjust i Sue Townsends sätt att skriva om medelklassens inte alltid så diskreta charm. Jag omväxlande fnissar och skrattar så högt att jag är rädd att väcka barnen.
(...) Det är kvickt och lätt. Det är oväntat. Det är vardagligt och absurt samtidigt. Det är lite elakt men också vänligt, vasst men godhjärtat. Feelgood är det absolut, men med en dos svärta.
Camilla Carnmo, Borås Tidning

"... det roligaste jag läst på mycket länge. Townsend samlar i en bok allt som roar mig. Hon behärskar sitt språk (skickligt översatt av Pia Printz) och balanserar alla galna karaktärer perfekt, det mest skruvade människorna blir trovärdiga i hennes berättelse. Och kanske det viktigaste av allt, det finns en svärta och ett mörker som gör att man känner empati för även de största idioterna, man bryr sig verkligen om hur det går för dem."
Kajsa Kallio, krönikör & bloggare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »