Vaclav & Lena (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2014-03-20
Upplaga
1
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Åsa Brolin
Originaltitel
Vaclav and Lena
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
216 x 145 x 24 mm
Vikt
385 g
SAB
Hce
ISBN
9789187343230
Vaclav & Lena (inbunden)

Vaclav & Lena

Inbunden,  Svenska, 2014-03-20

Slutsåld

Vaclav och Lena träffas som sjuåringar i en Engelska för invandrare-klass i Brooklyn, två ryska immigrantbarn som omgående bestämmer sig för varandra. Vaclav är lillgammal och verbal medan Lena, som lever i misär, söker trygghet i hans kärlek och i hans högljudda, varma hem. Vaclav ser framför sig hur deras gemensamma liv vecklar ut sig som en saga.

Men Lenas liv är svartare än Vaclav vet, och en dag kommer hon inte till skolan. Hon har försvunnit ur Vaclavs liv, men under de följande sju åren säger han godnatt till Lena varje kväll utan undantag, och undrar om hon gör samma sak någon annanstans.

Kvällen innan Lenas sjuttonårsdag får han svaret.

Romeo och Julia i Brighton Beach
Financial Times

Underbar och drabbande Livfulla karaktärer, trovärdig romantik och mörka undertoner skapar en rörande berättelse.
The New York Times

En debut att njuta av Tanners charmiga historia vecklar ut sig lika elegant som en blomma.
People

Vi rekommenderar den verkligen Tanners fängslande debutroman är en kärlekshistoria med en ovanlig oskuldsfullhet och intensitet, och ett spännande, litterärt verk som är svårt att lägga ifrån sig.
Library Journal

Vaclav & Lena - en sjujävla bra bok. Jag gillar boken skarpt. Språket är makalöst vackert. Sagolikt faktiskt. Och jag älskar både Vaclav och Lena som de komplexa intressanta karaktärer de är både som nioåringar och som sjuttonåringar. Även bikaraktärerna i synnerhet Vaclavs tjocka ryska mamma Rasia är roliga och dricker vodka och äter Borsjtj helt utan att bli karikatyrer.
Åsa Sandoval/Kafka på jobbet

Denna debutroman av Brooklyn-bon Tanner, om ung kärlek, skapade stort intresse vid Frankfurts bokmässa, och det med rätta. Författaren fångar den ryska emigrant-subkulturen i New York med liv och realism, men fyller sina två huvudkaraktärer med sådan oskuld och iver att de blir oerhört karismatiska under berättelsens gång En fantasisk, upplyst debut som fångar den glöd som gömmer sig i naiviteten.
Kirkus Review

Magin som Tanner skapar är lika bländande som den är djup.
Booklist
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Haley Tanner