Massor av pocketfynd
Skilj dig ordentligt! : separationshandboken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2016-01-12
Upplaga
1
Förlag
Printz Publishing
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
190 x 147 x 14 mm
Vikt
315 g
SAB
Oeakaa
ISBN
9789187343773
Skilj dig ordentligt! : separationshandboken (häftad)

Skilj dig ordentligt! : separationshandboken

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-01-12
157
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Erfarenheter och goda råd för alla som står inför eller mitt i en skilsmässa

INNEHÅLL:
Efter 19 års förhållande var det plötsligt över. Tre barn tillsammans och halva mitt liv i gemenskap med en och samma person skulle förvandlas till vad då?
Mitt i krisen förväntades jag ensam fatta rätt beslut i en mängd ekonomiska och praktiska frågor som skulle påverka både mitt och mina barns liv en lång tid framöver - beslut som vi tidigare hade varit två om.
Det var en mardröm. Det visade sig dessutom att jag, trots mitt arbete som ekonomijournalist, hade skrämmande liten kunskap om och insikt i min egen ekonomi. Någonstans på vägen hade jag förvandlats till en sådan där kvinna som låtit min man ta de ekonomiska besluten, och nu fick jag ta konsekvenserna och inse att det mesta var utom min kontroll. Det kostade - både pengar, energi och självförtroende.
Det här är boken för dig som är i samma läge som jag var, eller som riskerar att bli det. Den reder ut frågor om ekonomi, juridik, pensioner, äktenskapsförord, vårdnadsregler, underhåll och bodelningar på ett begripligt sätt så att skilsmässan ändå blir så smidig som det bara är möjligt. Vem får underhållsbidrag och hur stort ska det vara? Hur avgörs vem som ska ha vårdnaden? Får man dela på pensionen och hur vet jag om han äger aktier eller inte? Vad säger reglerna hos Försäkringskassan och vad kostar en tvist i tingsrätten?
I den här boken har jag samlat ihop mina ekonomiska och känslomässiga erfarenheter från min och andras skilsmässor. Den är tänkt för dig som vill få bättre kontroll över de ekonomiska och juridiska bitarna än vad jag hade, och går att läsa rakt igenom som en berättelse om vad som sker vid en separation, eller att använda som uppslagsbok för specifika frågeställningar. Så, skilj dig, men gör det ordentligt, och se till att inte förlora för mycket på kuppen!"

Pia Sehm
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skilj dig ordentligt! : separationshandboken
  2. +
  3. Lyckligt skild : hitta den kloka vägen före, under och efter separationen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyckligt skild : hitta den kloka vägen före, un... av Magnus Abrahamsson, Marit Danielsson (inbunden).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skilj dig ordentligt! : separationshandboken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Begriplig för lekmän
    sallsall, 29 mars 2016

    Liknande böcker skrivna av jurister blir oftast svårgreppbara. Här en självupplevd process med allt vad det innebär. Konkret med vad som ofta är bekymmersamt.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Skilj dig ordentligt! : separationshandboken