Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2016-05-12
Upplaga
2
Förlag
Vårdförlaget AB
Dimensioner
200 x 155 x 15 mm
Vikt
298 g
SAB
616.024,Vphc
ISBN
9789187345104
Anhörig i nöd och lust (inbunden)

Anhörig i nöd och lust

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2016-05-12
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok tar sikte på likheter och upplevelser som förenar anhöriga. Det som de flesta anhöriga upplever är känslor av sorg, oro och dåligt samvete. Något som också förenar anhöriga, oberoenda av allt annat, är det budskapet i denna bok; för att kunna hjälpa din nästa, måste du själv få hjälp.

... Om ett tryckfall skulle uppstå i kabinen, kommer syrgasmasker att falla ned från taket. Sätt syrgasmasken på dig själv, innan du hjälper andra...

Boken ger svar på de frågor och funderingar som många anhöriga har. Vi är alla anhöriga och delar därmed många erfarenheter, samtidigt är varje anhörigs situation unik, vilket speglas i boken.

Författaren Lennarth Johansson har över 35 års erfarenhet av forskning och utvecklingsarbete inom vården och omsorgen om de äldre. Specialintresset är anhörigomsorg och att utveckla stöd till anhöriga som vårdar och stödjer närstående. Lennarth har arbetat med äldreomsorg och anhörigstöd på Socialstyrelsen och Aging Research Center (ARC), Karolinska Institutet och är nu forskningsledare vid Äldrecentrum, Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Anhörig i nöd och lust
  2. +
  3. Skapa trygga möten i demensvården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skapa trygga möten i demensvården av Katarina Almén, Anders Angur, Barbro Axelsson (inbunden).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lennarth Johansson

  • Anhörig : omsorg och stöd

    Lennarth Johansson

    Familjen och anhöriga har på senare år fått en allt mer betydande roll i vården och omsorgen om de äldre. Till följd av nedskärningar i den offentliga sektorn sker vården av äldre allt oftare i hemmet och de anhöriga blir allt viktigare. Författar...