Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2017-03-22
Upplaga
1
Förlag
Vårdförlaget AB
Medarbetare
Ruthman, Mia (red.)
Dimensioner
202 x 154 x 17 mm
Vikt
498 g
ISBN
9789187345111
Handtag, famntag, klapp eller kyss - Bemötande av närhet, sinnlighet och sexualitet inom vård och omsorg (kartonnage)

Handtag, famntag, klapp eller kyss - Bemötande av närhet, sinnlighet och sexualitet inom vård och omsorg

Kartonnage Svenska, 2017-03-22
277
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Bemötande av närhet, sinnlighet och sexualitet inom vård och omsorg. Boken ger både kunskap och praktiska redskap i ett ämne som många yrkesutövare idag saknar. På ett konkret sätt ger boken exempel på hur innehållet kan användas på arbetsplatser för att vidareutveckla arbetsgruppers förmåga att arbeta med frågorna.Trots att sexualiteten hela tiden finns runt omkring oss är den fortfarande ett icke-ämne inom vård och omsorg. Ofta saknas ett gemensamt förhållningssätt och gemensamma rutiner. På ett konkret sätt ger boken exempel på hur innehållet kan användas på arbetsplatser för att vidareutveckla arbetsgruppers förmåga att arbeta med frågorna.

Gunilla Mathenys pionjärverk spänner hela vägen mellan exempelvis - vad som händer när vi tänder, om det finns det ett bäst före-datum för erotik, demenssjukdomars påverkan, Hbtq frågor, vikten av att lyfta sexualiteten i professionella sammanhang, anhörigas situation, funktionsnedsättning, sexuell assistans, sexleksaker till sexualitet ända fram till livets slut.

På ett generöst sätt delar omsorgstagare, anhöriga och personal delar med sig av sina erfarenheter kring kärlek och glädjefylld sexualitet, men också av det som inte är så rosenrött och gulligt - sexualiteten rymmer även mörkare sidor som övergrepp, diskriminering och sexuellt utanförskap. För att inte tala om ensamhet. Många människor i vårt land får sällan uppleva närhet och beröring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handtag, famntag, klapp eller kyss - Bemötande av närhet, sinnlighet och sexualitet inom vård och omsorg
 2. +
 3. Balansera med mera

De som köpt den här boken har ofta också köpt Balansera med mera av Lindy Clemson, Megan Swann-Williams (häftad).

Köp båda 2 för 556 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunilla Matheny

 • Att utveckla anhörigstöd

  Gunilla Matheny

  Vilka är de personer som stöttar och vårdar en närstående, vilket stöd efterfrågar de och vad kan samhället och den enskilda arbetsplatsen erbjuda? Vilken värdegrund styr bilden av de anhöriga - ses de som en värdefull resurs eller är de en belast...