Det nya Afrika (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
361
Utgivningsdatum
2014-02-18
Förlag
Weyler förlag
ISBN
9789187347306
Det nya Afrika (e-bok)

Det nya Afrika (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-02-18
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Den afrikanska kontinenten rymmer i dag världens snabbast växande ekonomier. Fattig domen sjunker, antalet demokratier ökar, krig och kon?ikter minskar. En växande medelklass driver på utvecklingen, det byggs sjukhus, vägar, shoppinggallerior och universitet.
Men Afrikas utveckling har förbisetts av såväl media som av biståndsindustrin. Erika Bjerströms bok är en svidande uppgörelse med gamla stereotyper som skildrar Afrika som en kontinent bestående av katastrofer, befolkad av offer. En ny generation afrikanska ledare vill ha handel istället för bistånd.

I möten med modedesignern i Zambia, IT-miljonären i Tanzania, PR-konsulten i Liberia, mobilförsäljerskan i Ghana, sjukvårdsministern i Rwanda och eko-bonden i Etiopien tecknar SVT:s utrikeskorrespondent Erika Bjerström bilden av det nya Afrika.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erika Bjerström

  • Europa : reportage för nyfikna européer

    Erika Bjerström

    Följ med ut i ett Europa i förändring! Träffa Nicole Faisan som är en av desista porslinsmålerskorna vid fabriken i Limoges. Fabriken är utkonkurreradav Kina.Vid 44 års ålder återstår bara för henne att vänta på pensionen.Samtidigt flyttar...

Bloggat om Det nya Afrika