Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2014-01-07
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
190 x 140 x 20 mm
Vikt
360 g
SAB
Qbcd,658.15,Lz
ISBN
9789187347337
Finansfurstarna : berättelsen om de svenska riskkapitalisterna (inbunden)

Finansfurstarna : berättelsen om de svenska riskkapitalisterna

(7 röster)
Inbunden Svenska, 2014-01-07

Slutsåld

I det tysta gick de på bara något decennium från en vag idé till omstridda mångmiljardföretag. Riskkapitalisterna verkade helst i skymundan, bakom företagsnamn som Industri Kapital, EQT och Nordic Capital.
Vi har kommit för att göra nytta, sa de. De startade inga nya företag, utan tog över och städade i de gamla. Det gick länge väldigt bra, och deras privata förmögenheter växte som svampar efter ett höstregn. Men till slut tvingades de ut i det skarpa ljuset. De anklagades för skattefusk, och för att tömma välfärdsbolag. Carema fick löpa gatlopp för brister i äldrevården, JB Education lade ner gymnasieskolor som inte var lönsamma. Kritiken växte.
Hur gick det här till? Vilka är de? Var kommer de ifrån? Gör de verkligen nytta?
Lotta Engzell-Larsson har sökt upp de viktigaste svenska riskkapitalisterna. Hon har talat med dem, kartlagt deras väg och beskriver deras allt mer omdiskuterade roll i den moderna svenska ekonomin.

Lotta Engzell-Larsson är ekonomijournalist med lång erfarenhet från tidningarna Veckans affärer, Affärsvärlden och Fokus. Hon är född i Stockholm och bosatt där med sin familj.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lotta Engzell-Larsson

  • Finansfurstarna

    Lotta Engzell-Larsson

    I det tysta gick de på bara något decennium från en vag idé till omstridda mångmiljardföretag. Riskkapitalisterna verkade helst i skymundan, bakom företagsnamn som Industri Kapital, EQT och Nordic Capital. Vi har kommit för att göra nytta, sa de. ...