Himmel & helvete (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2014-02-18
Förlag
Weyler förlag
ISBN
9789187347450
Himmel & helvete (e-bok)

Himmel & helvete (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-02-18
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Han kallas aldrig annat än Pojken. Tillsammans med sin bästa vän Bardur ska han som vanligt följa med ut för att lägga långreven. De andra männen kan inte tänka sig ett annat liv än fiskarens, det kan Bardur, det är därför han envisas med att bära en bok i ränseln. De är sex man i en öppen båt, det är i mars månad och det blåser upp. I hundratals år har de hållit på, det har alltid varit lika hårt, lika farligt. Men det är första gången Pojken fruktar för sitt och vännens liv. Han har knappt börjat leva innan han måste förstå döden. Är det så här att bli man, är det så här att vara islänning? Hur berättar man om det?

Jón Kalman Stefánsson har skrivit en roman om lycka och olycka, om bergen och haven, om verkligheten och drömmarna. Den utspelar sig för mer än hundra år sen. Och i dag.

»Med bråddjupt allvar, ömsint humor och skir poesi skildrar han livet och överlevandet och ställer de svindlande frågorna om själva meningen med allt. Himmel och helvete är ingenting mindre än en alldeles underbar roman.« (Helsingborgs Dagblad)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jón Kalman Stefánsson