Änglarnas sorg (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
385
Utgivningsdatum
2014-02-18
Förlag
Weyler förlag
ISBN
9789187347467
Änglarnas sorg (e-bok)

Änglarnas sorg (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-02-18
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Tiden ? den ger oss allt, bara för att sen ta det ifrån oss.
Det har gått tre veckor sen Pojken kom tillbaka till det lilla samhället på nordvästra Island med en ödesdiger diktbok i ränseln för att berätta om bäste vännen Bardurs död ute på havet.

Jens, brevbäraren, är tillbaks i samhället. Tillsammans med Pojken beger han sig ut på en farofylld utbärningstur på det gudsförgätna näset och möter enslingar, olycksöden och gengångare. Det är i slutet av april men snön faller ändå och suddar ut alla skillnader mellan hav och himmel, norr och syd. Om djävulen har skapat någonting i denna värld, bortsett från penningen, så är det snöstormen i bergen.

Änglarnas sorg är den andra, fristående delen i den trilogi som inleddes med Himmel och helvete (2009).

»Änglarnas sorg ? den fristående fortsättningen på hyllade Himmel och helvete ? är en svindlande vacker roman om livet på 1800-talets Island, ett Fattig-Island innan moderniteten ? där hårda materiella villkor skapar ännu hårdare människor.« (Yukiko Duke, Tidningen VI)

»Och mitt i allt det vita, och i den kyla som dödar dig om du stannar upp en sekund för länge, blir tankarna om livets mening mer tydliga och giltiga. Det blir tjusig, njutbar läsning.« (SR Kulturnytt)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jón Kalman Stefánsson