Esti (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-09-18
Förlag
Weyler förlag
ISBN
9789187347801
Esti (e-bok)

Esti (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-09-18
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
?I valet mellan livet och litteraturen väljer Esti alltid litteraturen, ty det är vad som är livet.? Så beskriver Péter Esterházy sin främsta litterära hjälte ur den rika ungerska trettiotalslitteraturen. Orden kan tjäna som en självkaraktäristik. Esterházy använder nu denne Kornel Esti ? en ungersk Ture Sventon för vuxna - i sin egen, nya roman, och vänder upp och ned på honom, dyrkar honom, hånar ? Esti är en bekännelse till litteraturen som lek, men inget i den ungerska historien tillåter att en sådan lek är på något annat än liv och död.

Péter Esterhazy är sen länge en avde främsta i den europeiska samtidslitteraturen. Han debuterade långt innan muren föll och har behållit sin ställning sen dess. Hans ironier utgör en ständig retning för de ungerska nationalisterna. Storverket, Harmonia Caelestis, kom på svenska 2004. Hans senaste bok på Weyler är romanen Ingen konst, en ?önskebiografi? om hans mor. Péter Esterházy är född 1950 och bor i Budapest.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Esterházy Péter

  • Bukspottkörteldagbok

    Esterházy Péter

    Detta blev Péter Esterházys sista bok: en dagbok om den sjukdom som skulle ta hans liv sommaren 2016. Han möter sin cancer som han mött allt annat i livet uppriktigt och nyfiket, fylld av spiritualitet, humor och kärlek till livet. Kan bukspottkör...

Bloggat om Esti