Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2013-12-05
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Dimensioner
225 x 150 x 13 mm
Vikt
410 g
SAB
907.1,Eabk
ISBN
9789187351372
Historia som kunskap : innehåll, mening och värden i möten med historia (inbunden)

Historia som kunskap : innehåll, mening och värden i möten med historia

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2013-12-05
229
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad kan man när man kan något om historia? Vad är viktigt att kunna och hur lär man sig det? Ungdomar möter historia överallt: i skolan, familjen, media och samhället runtom. Men hur uppfattar eleverna mening och värden i relation till historiska förhållanden och händelser?

I Historia som kunskap belyser historiedidaktikern Niklas Ammert dessa frågor, såväl teoretiskt som empiriskt. Han studerar svenska ungdomar och lärare och de situationer i vilka kunskap om historia kommuniceras och brukas, framför allt i skolsammanhang. Eleverna själva, deras uppfattningar om och möten med historia är hans primära fokus. Boken vänder sig till lärare, lärarstudenter, forskare och alla med intresse för historia och didaktik i kombination. Ammert gör nedslag längs den didaktiska kedjan från kursplaner via läroböcker till den enskilda elevens värld. Vad är meningsfullt för ungdomar när det gäller historia? Hur arbetar de med historia i skolan och hur kan de bäst tillgodogöra sig kunskapen?

Niklas Ammert, f. 1968, är docent i historia och lektor i historia med inriktning utbildningsvetenskap vid Linnéuniversitetet. Ammert undervisar främst i historiedidaktik inom lärarutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historia som kunskap : innehåll, mening och värden i möten med historia
  2. +
  3. Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlorat i en översättning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlo... av Nils Håkanson (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niklas Ammert