Ett liv under segel. Förra delen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ett liv under segel (del 1)
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2002-12-01
Upplaga
1
Förlag
Båtdokgruppen
Medarbetare
Edwall, Robert
Illustrationer
ill.
Dimensioner
305 x 219 x 21 mm
Vikt
1280 g
SAB
Prcd,Lz Edwall, Robert
ISBN
9789187360138
Ett liv under segel. Förra delen (inbunden)

Ett liv under segel. Förra delen

Inbunden Svenska, 2002-12-01
351
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Många böcker har skrivits om livet till sjöss under segelfartygens dagar. Mest skildras dramatiska händelser, skeppsbrott och resor till avlägsna platser på vår jord. I de flesta fallen är skribenten passagerare, resenär eller forskare och i många fall högutbildad.
Skildringar av vardagslivet till sjöss under segel i Östersjön och Nordsjön sett ur den vanlige sjömannens ögon är inte fullt så vanliga. Manuskriptet till "Ett liv under segel" bygger på Robert Edwalls otaliga brev och vykort hem till hustrun och övriga familjen i Kalmar under perioden 1896 till 1923. Vi får i boken följa Robert i både helg och söcken. Med stor detaljrikedom berättas om vardagens alla problem och vedermödor. Vilka hamnar skall man segla på? Vilka laster skall man sluta? Kan man komma hem för vinteruppläggning eller skall man fortsätta att segle i Nordsjön under vintern? Hur skall man hantera situationen med epidemier och sjukdomar i det kaotiska Ryssland?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett liv under segel. Förra delen
  2. +
  3. Ett liv under segel, senare delen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett liv under segel, senare delen av Signe Andrén (inbunden).

Köp båda 2 för 702 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Signe Andrén

  • Ett liv under segel, senare delen

    Signe Andrén

    I denna del fortsätter berättelsen om Robert Edwall och segelsjöfarten vid 1900-t.s början. Med stor detaljrikedom berättas om vardagens alla problem och vedermödor. Förf. låter oss också följa med i den hemmavarande familjens liv. Mycket förmedla...

Bloggat om Ett liv under segel. Förra delen

Övrig information

Många böcker har skrivits om livet till sjöss under segelfartygens dagar. Mest skildras dramatiska händelser, skeppsbrott och resor till avlägsna platser på vår jord. I de flesta fallen är skribenten passagerare, resenär eller forskare och i många fall högutbildad.

Skildringar av vardagslivet till sjöss under segel i Östersjön och Nordsjön sett ur den vanlige sjömannens ögon är inte fullt så vanliga.
Manuskriptet till Ett liv under segel bygger på Robert Edwalls otaliga brev och vykort hem till hustrun och övriga familjen i Kalmar under perioden 1896-1923.
Vi får i böckerna följa Robert i både helg och söcken. Med stor detaljrikedom berättas om vardagens alla problem och vedermödor. Vilka hamnar man skall segla på? Vilka laster man skall sluta? Kan man komma hem för vinteruppläggning eller skall man fortsätta att segla i Nordsjön under vintern? Hur skall man hantera situationen med epedemier och sjukdomar i det kaotiska Ryssland?

Boken är oerhört väl illustrerad med samtida material. För att hålla makan informerad så har framförallt vykorts-illustrationer sänts hem, vilka visar vad maken sett och upplevt vid sina hamnbesök. Materialet är på detta sätt unikt kopplat till själva texten.