Feniciska kolonier i Skandinavien (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med Adobe-kryptering (4.3 MB)
Om Adobe-kryptering
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-05-16
Förlag
Virvelvind Förlag
ISBN
9789187363146
Feniciska kolonier i Skandinavien (e-bok)

Feniciska kolonier i Skandinavien E-bok

E-bok (Drm),  Svenska, 2014-05-16
I den här e-boken kan du läsa om en av de mest vågade arkeologiska teorierna någonsin i Sverige. Det handlar om Sven Nilssons teori från 1800-talet om att feniciska handelsmän etablerade kolonier här i Sverige under bronsåldern.

E-boken är en återutgivning av Sven Nilssons text från 1875.

Det som gör den här återutgivningen intressant är att flera av Nilssons teorier under senare år blivit allt mer accepterade av dagens arkeologer.

Den svenske forskaren Sven Nilsson [1787-1883] var professor i naturhistoria i Lund. Han var en av 1800-talets främsta ornitologer och var också mycket framstående inom arkeologi och gjorde ett stort antal utgrävningar. Nilsson var framför allt intresserad av fornminnen i Skåne.

I den här e-boken får du läsa om en av hans mest kontroversiella teorier: att det berömda Kiviksmonumentet, och de flesta av våra hällristningar, gjordes av handelsmän från det forntida riket Fenicien i Medelhavet.

Det här kanske låter helt galet, men Sven Nilsson presenterar åtskilliga bevis för sin teori. Han visar bland annat att skeppen på våra hällristningar är exakta avbildningar av de skepp som fenicierna använde.

Nilsson menar också att det finns spår här i Skandinavien av kult av guden Baal, både i form av ortsnamn och arkeologiska fynd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna