Kelternas historia (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med Adobe-kryptering (2.3 MB)
Om Adobe-kryptering
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-10-24
Förlag
Virvelvind Förlag
ISBN
9789187363511

Kelternas historia E-bok

E-bok (DRM),  Svenska, 2014-10-24
I den här e-boken får du veta mer om kelterna i en spännande text från slutet av 1800-talet.

Du får framför allt läsa om de många olika keltiska folken på de brittiska öarna och deras långa och blodiga historia. Texten handlar framför allt om kelterna som bodde i nuvarande Irland, Wales, Cornwall och Skottland. Men du får också läsa om bretoner, galler och kelter i övriga Europa.

Den här boken beskriver också de keltiska folkens mytologi, deras språk och deras samhällsskick och ekonomi. Flera kända keltiska sägner nämns i boken, bland annat kung Artur, den helige Graal samt Ossian.

Texten skrevs av den kände svenske språkforskaren Rudolf Wickberg (1851-1940) och publicerades år 1883 med titeln "Om kelterna".

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rudolf Wickberg

  • Beowulf

    Rudolf Wickberg

    Beowulfdiktens huvudinnehåll utgörs av hjälten Beowulfs (götisk hövding och sedermera kung) strider först med ett sjötroll, omedelbart därefter med dettas moder samt slutligen efter en längre tids förlopp med en eldsprutande drake, som visserligen...