Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2013-09-10
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
215 x 145 x 22 mm
Vikt
404 g
SAB
Eh,649.1
ISBN
9789187371080
Hur barnen tog makten (inbunden)

Hur barnen tog makten

(47 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-09-10
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jag som fyrabarnsmamma använder David Eberhards böcker som en Bibel. Magdalena Graaf

Enligt mig så borde de öppna varje riksdagsmöte med högläsning ur någon av David Eberhards böcker. Paolo Roberto

En debatterande och underhållande bok om curlingpappor, tigermammor och om hur barnen blev kungar i vårt Bolibompaland

I dagens samhälle har ordet uppfostran nästan kommit att bli ett skällsord. Barnen ska inte indoktrineras, utan man ska möta barnen på barnens villkor. Experter av olika slag påtalar för oss hur vi ska göra för att ta hand om våra barn. Det gemensamma för dessa experter är att de varnar för allt möjligt. Eller att de har ideologiskt präglade uppfattningar om vad som är rätt och fel förklädda till vetenskaplig argumentation. Men vad vet vi egentligen om hur vi ska uppfostra barnen? Ganska lite, och bristen på överensstämmelse mellan varningar och fakta är snarare regel än undantag.

Hur barnen tog makten handlar om hur vi kommit att uppfostra barn. Om man ens får göra det. Hur kunde vi hamna i en situation där ordet uppfostran nästan blivit ett skällsord?

Samtidigt som vi inte får säga emot barnen så varnar vi dem för allt. Den överbeskyddande föräldern har kommit att bli idealet. Inte konstigt eftersom experter berättar för oss hur sköra barnen är. Vi får veta hur man ska göra för att de inte ska ta skada. Vad man ska skydda dem från och vad man inte får säga. Detta stundtals in i minsta detalj så att det nästan är omöjligt för dagens föräldrar att göra rätt.

Barn är tåliga varelser. De är gjorda för att överleva vedermödor som vida överstiger dem som de kommer att bli utsatta för i dagens samhälle. Så ta det lugnt. Genom att ignorera de flesta så kallade experter blir ni förmodligen både lugnare och tryggare föräldrar. Och barnen kommer att klara sig alldeles utmärkt utan samhällets pekpinnar till föräldrarna. Exakt hur man väljer att uppfostra sina barn är sannolikt mindre viktigt. Men genom att följa en del råd om vad man faktiskt vet kan barnuppfostring bli mycket mindre ångestfyllt för föräldrarna.

David Eberhard är psykiater, sedan 2010 chefläkare på Prima Vuxenpsykiatri vid Danderyds sjukhus och författare till de uppmärksammade I trygghetsnarkomanernas land, Ingen tar skit och Normalt? Han debatterar, provocerar och folkbildar, ofta med humorn som vapen. David Eberhard bor i Stockholm och är pappa till sex barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hur barnen tog makten
 2. +
 3. Det stora könsexperimentet : så uppnår vi riktig jämställdhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det stora könsexperimentet : så uppnår vi rikti... av David Eberhard (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Hur barnen tog makten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En av de bästa böcker i modern tid.
  Koltrasten, 8 april 2014

  Hur barnen tog makten är en av de viktigaste och bästa böcker som skrivits. David Eberhard beskriver

  arn och föräldrars beteende på ett mycket professionellt sätt. Moderna medicinska förklaringar hur hjärnan fungerar på barn. Praktiska exempel från sin egen roll som förälder. Mycket tydlig med hur många
  föräldrar överbeskyddar sina barn. Slutligen förklaras mycket av den svenska skolans totala misslyckande.
  Boken är ett måste för alla föräldrar, mormor, morfar, farfar och farmor, samt inte minst alla s k skolexperter.

 2. Fantastisk bok
  Hans Persson, 18 februari 2014

  Det är en bok som jag tyckte berörde sådant som är ett mer eller mindre problem i Sverige idag. Borde vara obligatorisk för alla nyblivna föräldrar men framför allt för alla "förståsigpåare"

 3. Boken är lättskriven och innehåller många aha...
  annika svengren, 17 januari 2014

  Boken är lättskriven och innehåller många aha upplevelser.. Det var framförallt roligt att läsa boken för att den är så omdebatterad. Min upplevelse av boken var att jag fick reda ut all negativ kritik som den fått och delvis var berättigad, men också att det var orättvist att bara uttala sig om den utan att ha läst den.

 4. Konkret och genomtänkt. Baserad på fakta snarare än än...
  Leif Lindau, 30 december 2013

  Konkret och genomtänkt. Baserad på fakta snarare än än allt det lösa flummiga tyckande som så många andra böcker i ämnet är baserade på.

 5. Lättläst och klockren!! Intressant hur vår syn på barn...
  Mea, 17 december 2013

  Lättläst och klockren!! Intressant hur vår syn på barn och föräldraskap har förändras under tidens gång. Vad kommer detta leda till för sorts vuxna i framtiden, vad kommer dagens barn ta med sig in i sitt framtida föräldraskap...

 6. En bok som alla borde läsa. Här finns många...
  Inga-Lill Persson, 15 december 2013

  En bok som alla borde läsa. Här finns många möjligheter till eftertanke och att bli berörd.Boken tar oss med och lyfter fram de tränder som finns men som vi inte alltid är medvetna om att vi är en del av. Rekomenderar till ung som gammal.

 7. Väldigt bra för föräldrar med dåligt samvete,...
  Kerstin Elisabeth Olsson, 25 november 2013

  Väldigt bra för föräldrar med dåligt samvete, tänkvärda ord att tänka efter, före! Hoppas alla föräldrar tittar och bläddrar i boken någon gång.

 8. Underhållande och lättsam. Jag som trebarnsmamma...
  hanna, 9 oktober 2013

  Underhållande och lättsam. Jag som trebarnsmamma skrattade och rös om vartannat.

  Vi föräldrar får hela tiden höra från olika håll om hur vi ska uppfostra våra barn. Vad som är rätt och bra och vad som är skadligt.
  Boken ger ett bra självförtroende till oss föräldrar: Det är vi som känner våra barn bäst och bäst vet vad våra barn behöver! Viktigt att inte gömma det när samhället försöker pådyvla oss föräldrar uppfostringsteori efter uppfostringsteori. Rekommenderas!!!

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Hur barnen tog makten