Fjärilspojken : en ond saga (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Fjärilspojken (del 1)
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2015-04-24
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
648 g
SAB
Hc
ISBN
9789187371394
Fjärilspojken : en ond saga (inbunden)

Fjärilspojken : en ond saga

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2015-04-24
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ett spädbarn lämnas i skogen. Den lille pojken blöder. Insekter kryllar på honom. Han överlever. Många år senare kommer frågorna till den nu vuxne Jonas. Vad var det som hände? Varför? Och vad är det för märklig begåvning han har?

Han måste få veta varför hans föräldrar övergav honom på ett så brutalt sätt och vad hans ursprung egentligen betyder. Tillsammans med sin bäste kompis Björne börjar han söka svaren på frågorna som är allt annat än enkla. När de träffar den framgångsrika och totalt kompromisslösa Nelly Josefsson märker de att hon och Jonas har mer gemensamt än de först anar. Även Jonas nya arbetsgivare verkar veta mer om honom än han själv. Det visar sig att Jonas historia är en del av något större. Något djupt obehagligt.

Fjärilspojken är en svindlande spänningsroman om vägen mot kunskapens himmelrike eller helvete. Den kopplar ihop mysteriet med migrerande fjärilar med människans drift att söka efter sitt ursprung. Hur kan en fjärils avkomma hitta tillbaka till en plats den aldrig varit på, det vill säga den plats där dess föräldrar föddes? Fjärilspojken är inte bara ett halsbrytande äventyr utan också en ond saga om vänskap, vetenskap, makt och vanmakt. Det är mörkt, mystiskt och maxat.

Om författaren:

Peter Stjernström har arbetat som skribent i femton år och är även delägare i författaragenturen Grand Agency. Fjärilspojken är hans fjärde roman och den första spänningsromanen. Den senaste innan dess är Världens bästa bok, en komedi om skrivande, hybris och bokbranschen. Den är såld för utgivning på sju språk utöver svenska, till exempel engelska, franska och tyska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fjärilspojken : en ond saga
  2. +
  3. Burflickan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Burflickan av Peter Stjernström (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Stjernström

Bloggat om Fjärilspojken : en ond saga