Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2015-01-15
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Vesely, Jan (form)
Dimensioner
240 x 160 x 30 mm
Vikt
791 g
SAB
Oepb
ISBN
9789187371516
Bortom rimligt tvivel : Thomas Quick och rättvisan (inbunden)

Bortom rimligt tvivel : Thomas Quick och rättvisan

(17 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-01-15
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Med ett nyskrivet efterord om Bergwallkommissionen!

"Sanningen är en sällsynt gäst i Sveriges domstolar och vad som är den slutgiltiga sanningen om fallet Quick blir kanske aldrig klarlagt. Men när Leif G. W. Persson i förordet till Hannes Råstams bok försäkrar att dennes berättelse är hemsk och sann och fullkomligt fenomenal läsning så vågar jag i min tur försäkra att sann är berättelsen inte och det övriga har jag ingen synpunkt på./ / Om skuldfrågan finns ingen anledning att numera uttala sig explicit och det gör inte Christer van der Kwast heller. Men han resonerar klart, tydligt, ödmjukt och övertygande."

Yrsa Stenius

Christer van det Kwast är åklagaren som levt med Fallet Quick i 20 år. Han har suttit i förhör, varit med vid de omtalade vallningarna, drivit åtta mål till fällande domar, upplevt resningsansökningarna och Quicks frikännande. Han har också hängts ut i media, förklarats som inkompetent av Leif G.W. Persson och som manipulativ av Jan Guillou. Nu har han skrivit boken som ger hans syn inifrån hela den turbulenta rättssaken.

"Avsikten med boken har varit att ge läsaren en mer verklighetsanknuten bild av den juridiska hanteringen av fallet Thomas Quick än den som hittills framkommit i media. Kanske finns det tid nu att fundera över om det är rimligt att en dömd seriemördare går fri på det sätt som skett utan att man först gör en ordentlig ny prövning i domstol av skuldfrågan. Min personliga åsikt är att rättsväsendet inte höll måttet när Bergwall beviljades resning och frikändes. En så allvarlig sak som grova och sadistiska mord ska inte kunna viftas bort så här enkelt. Min redogörelse skulle kunna tolkas som revanschlystnad och rättshaveri. Det är i så fall en risk jag är beredd att ta. Med varm hand lämnar jag över till läsaren att bilda sig en egen uppfattning. De infekterade striderna om vad som är sant i Quickhistorien kommer säkert att avklinga tids nog och då ersättas med en mer eftertänksam debatt. Historiens kvarnar mal långsamt och det finns ju trots allt ett liv efter Quickutredningen. Själv är jag övertygad om att allt tal om rättsskandal så småningom kommer att ersättas med eftertankens kranka blekhet, när alla överord och underliga föreställningar om utredningen har städats undan. Jag har levt med Quickhistorien i omgångar under drygt tjugo år och sätter nu punkt.

Med ett engelskt uttryck I rest my case."

Christer van det Kwast
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Bortom rimligt tvivel : Thomas Quick och rättvisan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En desperat mans ursäkter
  jones dsas, 14 december 2016

  Precis samma ursäkter som rätthaveristen lambertz, quick måste vara skyldig vi vägrar erkänna att vi gjorde fel bespara dig från att kasta bort tid på att läsa en massa lögner från van der kwast och lambertz desperata män som inte kan erkänna dom har fel.

 2. Bra med lite balans om fallet Thomas Quick
  Klas Göran Henriksson (Linköping), 9 februari 2015

  Skönt med en annan vinkling på fallet Thomas Quick än den ensidigt friande uppfattningen som massmedia kablade ut efter Råstams bok.

 3. Oskyldigt dömd eller lättvindigt frigiven?
  Leif Parmlind, 8 februari 2015

  Christer Van Der Kwasts bok "Bortom rimligt tvivel" är omskakande läsning. Ni bara måste läsa den för att ta del av det som tystats ner i debatten.

  Vad är det som händer egentligen? Är man beredd att ta till vilka grepp som helst för att skapa en rätts skandal? Det som Hannes Råstam framförde i sin bok "Så skapas en seriemördare" och som sedan legat till grund för att frikänna Quick för alla mord han dömdes för hävdas i Kwasts bok vara rent förtal, lögner och förvanskningar av sannin... Läs hela recensionen

 4. En dåres försvarstal
  Teodor Gullikson, 4 februari 2015

  Svårt att veta vad man betygsätter - boken eller van der Kwast...
  Ändå bra att boken har skrivits. Nu får vi veta hur åklagaren har resonerat och hur han försvarar sina handlingar. Men med detta framstår denne man som tillhörande begåvningsreserven i Sverige - hur är det möjligt att bortse från allt som kommer fram i utredningarna som så tydligt pekar på att det måste finnas tvivel att Thomas Quick har begått de mord som han senare döms för?
  Läs Hannes Råstams bok parallellt och även ... Läs hela recensionen

 5. Snälla, nej
  Rättvisa?, 20 januari 2015

  Att van der Kwast slår ifrån sig är väl att vänta. Han och många andra kvacksalvare gjorde karriär på Quick. Quickhistorien har kostat oerhörda mängder pengar, miljontals kronor och van der Kwast har varit med om att ta en del av den kakan och även bygga en stabil karriär.

  Det är svårt att säga vem som bar skuld i frågan. van der Kwast blev själv lurad - något han inte verkar gå med på - och tog en del ruskigt oprofessionella beslut i processen att påverka material i "rätt" fällande ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner