Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2015-05-28
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
438 g
SAB
Dokb,Ohi
ISBN
9789187371523
Djävulsdansen : bli fri från medberoende (inbunden)

Djävulsdansen : bli fri från medberoende

(19 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-05-28
179
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Boken Djävulsdansen är ett måste för alla anhöriga till någon som har ett beroende.

Beroendesjukdomarna är oerhört utbredda i vårt land och har visat sig vara ett dolt, gigantiskt, stigmatiserande och tabubelagt folkhälsoproblem. Svenskens mörka hemlighet. Man räknar med att över 1 000 000 svenskar är drabbade och att det finns minst 4-5 anhöriga som tvingas förhålla sig till problematiken. Serien Djävulsdansen fick en oerhörd genomslagskraft när den gick i SVT1 under hösten 2014. Plötsligt var ordet medberoende på allas läppar. Hur kunde det komma sig att ett det varit så tyst om ett ämne som berörde så många? Hur har samhället kunnat se förbi ett så stort lidande hos anhöriga barn, föräldrar, syskon och vänner. Den efterföljande debatten pågår och rösterna för ett mer lyhört och öppet samtal kring den här problematiken pågår alltjämt. Missbruksvården i Sverige är undermålig. Forskningen eftersatt. Behovet av kunskap och vägledning oändlig.

Boken Djävulsdansen är hands-on, personligt engagemang, humor, hopp, lättförståelig vägledning och enkla verktyg för att ta sig ut ur medberoendet. Författarnas egna upplevelser ligger till grund för det brinnande engagemang som skapade serien och nu boken. Djävulsdansen är varje anhörigs ljus i mörkret, en kunskapsspäckad guide för alla som vill veta mer, en tröstande vän i natten och varje medberoendes Bibel. Sakta men säkert kommer läsaren att förstå sin roll i djävulsdansen och träffsäkert, kärleksfullt och peppande stegvis guidas mot en egen plattform och ett självständigt liv. Med en varm ton och utifrån egna erfarenheter ger författarna goda råd och verktyg för att läsaren ska kunna påbörja den långa vägen från medberoende.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Djävulsdansen : bli fri från medberoende
 2. +
 3. De tolv stegen för vuxna barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt De tolv stegen för vuxna barn av Tillfrisknande Vänner (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Djävulsdansen : bli fri från medberoende. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Medberoende
  Norma Lisbeth Yvonne Kylén, 2 september 2019

  Handlade mycket om alkohol alt drogberoende. Hade svårt att hitta partier som handlade om medberoende generellt. Men stort och brett ämne.

 2. Rekommenderar starkt
  Kirsi, 31 juli 2015

  En bok som alla bör läsa. Bör ingå i skolan på måste literatur. Kan hjälpa många att förstå att dom inte är ensamma i sin situation. Finns hjälp att få.

 3. En efterlängtad uppföljning till TV-serien.
  Peter, 18 juli 2015

  Jag har själv gått igenom de flesta faser som beskrivs i boken. Det är en enorm befrielse att få förklaring till förnekelse och manipulation som blir vardagsmat i en medberoende familj. Det allra viktigaste med boken är hur man tar sig ur denna situation och bygger upp sin självkänsla och tar tillbaka kommandot över sitt liv.

  Du känner säkert personer som är beroende eller medberoende i din närhet. Efter att ha läst boken kommer du säkert förstå hur vänner och familj kan ha hamnat i... Läs hela recensionen

 4. Så bra bok!
  Marie Lystell Hed, 23 juni 2015

  Vill ge dessa tjejer högsta betyg på denna bok.
  För deras mod och styrka att dela med sig av sitt eget.
  Sanna & Ann - ni är bara bäst!!!!!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Söndagsmiddag : riddarna runt det operfekta bordet

  Ann Söderlund, Sanna Lundell

  Med sin nya bok reclaimar Ann och Sanna söndagsmiddagen och ger den statusen den en gång hade! Riddarna runt det operfekta bordet kokar soppa på spikar, steker halvfabrikat, serverar kalaspuffar och hämtar thai mellan jobb, fotbollsträningar, bebi...

 • På spaning med Ann

  Ann Söderlund

  Under flera år har man kunnat fnissa åt Ann Söderlunds ohämmade krönikor i Amelia . Nu finns de bästa texterna - som kretsar kring barnen, mannen, sex (och bristen på sex när alla barnen jämt ligger på tvären i dubbelsängen och man alltid är dödst...

Bloggat om Djävulsdansen : bli fri från medberoende