Fler böcker inom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2015-08-18
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Illustratör/Fotograf
Lotta Lewenhaupt
Dimensioner
193 x 141 x 20 mm
Vikt
415 g
SAB
Ihk,Qcg
ISBN
9789187371585
Stilguiden (inbunden)

Stilguiden

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-08-18
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"A woman s dress should be like a barbe-wired fence: serving it s purpose without obstructing the view."

Sophia Loren

Det har gjorts en del stilguider de senaste åren exempelvis Camilla Thulins två bästsäljande böcker i ämnet, behändiga översatta Modeguide för män; Per Nilsson Snyggt och Magdalena Ribbing får oavbrutet ge stilråd i DN och har inbegripit kläder (snarare klädvett) i exempelvis boken Etikett på jobbet. Att behovet finns kan väl bevisas med att politiker numera har stylister som hjälper dem att klä sig rätt och representativt inte heller är det en slump att större varuhus har personal shopping-service. På tv förekommer klädrådgivning i flera olika program, från Kvällsöppet till de brittiska stylisterna Trinny & Susannah gör-om-mig-program. Det senare är väl ungefär som att ha en personlig tränare i hur man klär sig.

Att det finns oändligt många som har behov av den hjälpen bevisas just i de programmen! Och nu kommer modespecialisten Lotta Lewenhaupts Stilguiden, en lättsam, fullmatad och träffsäker guide och regelbok i ämnet. I sin helhet är en stilguide som en allmän hjälpreda, ett ojävigt smakråd som verkligen kommer med goda råd. Ämnet är egentligen outtömligt, men det finns vissa basregler som tas upp i boken: Trolla bort figurproblem; Bygg en vettig basgarderob; Kvalitet framför slit & släng; Klädvård; Klädkoder, rätt klädd vid rätt tillfälle; Packa rätt samt ABC i stilråd.

Boken är dessutom späckad med kvicka och kloka citat av en mängd kända modepersonligheter och illustrerad av Lotta Lewnhaupts egna underbara teckningar.

OM FÖRFATTAREN Lotta Lewenhaupt brukar beskrivas som en pionjär inom området mode. 2003 mottog hon tidningen Elles hederspris, Ellen, med motiveringen: "Med stora kunskaper inom både det internationella och svenska modet har hon under tre decennier generöst delat med sig av sitt vetande både som författare, modejournalist och lärare. Hon är ansiktet och pennan bakom ordet modepassion."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stilguiden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mkt användbar
    Villivonkansbooks (Örebro), 3 januari 2018

    Stilboken är en riktig liten pärla i fin förpackning. Det är en fantastisk bra bok om hur man bör tänka vid köp av kläder, vilken stil som passar vilken kroppstyp, val av skor och accessoarer osv.. Jag gillar att författaren tipsar om olika sätt att knyta scarves och klädkoder och etikett.
    Det känns som en komplett och mycket användbar bok i ämnet, väl värd att ha i hyllan och slå i då och då. Från mig får den full pott i betyg 🐴🐴🐴🐴🐴 utav 5 👌

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lotta Lewenhaupt

Bloggat om Stilguiden