Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2016-03-14
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Sandberg, Saga Mariah (form)
Illustratör/Fotograf
Saga Mariah Sandberg
Dimensioner
218 x 140 x 25 mm
Vikt
567 g
SAB
Hc
ISBN
9789187371820

Isobels vandring : en berättelse bortom tid och rum

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-03-14

Slutsåld

Efter framgången med Hjärtats väg, Kajsa Ingemarssons banbrytande trilogi om människans dolda potential, gör hon nu en efterlängtad comeback som skönlitterär författare. Den här gången lämnar hon vardagen och samtiden, och tar oss med in i sagans förtrollade värld.
Isobels vandring är en magisk och suggestiv berättelse bortom tid och rum. En vacker saga som låter oss följa med den unga flickan Isobel och hennes vän Anived i deras spännande sökande efter mannen med stenen, en mytisk gestalt vars omtalade förmågor lockar dem långt från hemmets välbekanta trygghet.
Sagan leder de två ungdomarna över vidsträckta slätter, till havets stränder och skogens mörka grönska, men också till ödemarkens fruktlösa torka och ändlösa vidder. För att finna det de söker är de dock tvungna att bege sig ännu längre bort, mot det gåtfulla berget som hägrar i fjärran.
Längs vandringen möter de vänner och vägvisare av olika slag, men framför allt möter de två sig själva.
Isobels vandring är en poetisk berättelse skriven på ett skimrande vackert språk. Den tar oss med på äventyr, men använder också sagans symboler för att leda läsaren mot egna djup och reflektioner.
Boken är illustrerad av Saga Mariah Sandberg som också gjort omslaget. Hennes säregna och fantasifulla stil har gjort henne till en av Sveriges mest efterfrågade illustratörer, och de omsorgsfullt detaljrika teckningarna bidrar i hög grad till sagans magi.

OM FÖRFATTAREN:
Kajsa Ingemarsson, född 1965, debuterade som författare 2002 och har sedan dess gett ut tolv böcker varav Små citroner gula är en av 2000-talets mest sålda romaner. Hennes senaste tre böcker i trilogin Hjärtats väg, Den magiska gnistan (2013) Modern mystik (2014) och Hjärtats väg (2015) har rönt ett enormt läsargensvar. Kajsa Ingemarsson bor med man och två barn i Stockholm
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Isobels vandring : en berättelse bortom tid och rum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vandringen
    Micke, 6 september 2020

    En vacker saga om kärlek och vänskap. Orden i boken känns som en saga. Läsandet gick lätt och snabbt. Boken påminner om både Pilgrimsresan och Hjältens resa, i det här fallet en flicka. Karma är ett ord som dyker upp när jag läser boken. En trevlig läsning med lyckligt slut som får en att få många tankar.

Visa alla 1 recensioner