Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (50.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-01-28
Förlag
Bladh by Bladh
ISBN
9789187371899
Mordnatten - vittnenas berättelser (e-bok)

Mordnatten - vittnenas berättelser (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-01-28
119
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den 28 februari 2016 hade det gått 30 år sedan Olof Palme sköts till döds i korsningen Sveavägen/Tunnelgatan. Det finns redan en stor mängd litteratur kring mordet, så varför ge ut ytterligare en bok?
I Mordnatten vittnenas berättelser så presenteras för första gången det som vittnena iakttog på brottsplatsen när skotten föll. I original. Exakt. Ord för ord, i en helt unik faksimilutgåva.
Boken innehåller originalförhören med vittnena som de faktiskt skrevs upp av polis under mars månad 1986, alltså högst 31 dagar efter mordet. Helt utan en författares åsikt eller journalists vinkel på saken. Alltså; inga tillagda konspirationsteorier, inga hypoteser om gärningsmannen. Bara fakta.
Idag ägs mordet på Olof Palme nästan uteslutande av konspirationsteoretiker. Rapporteringen i TV, böcker och tidningar kring vad vittnena såg har ibland varit väldigt orättvisande, på gränsen till vilseledande. Nu, 30 år efter mordet, förtjänar svenska folket att själva få ta del av vittnenas berättelser för att sedan kunna dra sina egna slutsatser om vad som egentligen hände. Mellan raderna i dessa förhör skymtar faktiskt en bild av gärningsmannen fram. Den är ärlig, rak
men allt annat än enkel att förstå.
Förordet till boken är skrivet av pensionerade kriminal-
kommissarien Ingemar Krusell, biträdande spanings-
ledare i Palmeutredningen. Krusell har jobbat både med Hans Holmér och Hans Ölvebro som har haft nyckelfunktioner i utredningen kring mordet på Olof Palme.
Redaktören, Viking Johansson, har jobbat som kriminaljournalist i över 10 år. I februari 2013 avslöjade han Holmér-bandens
existens.
Boken innehåller bilder från mordplatsen, från rekonstruktioner av mordet mm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mordnatten - vittnenas berättelser