Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2016-08-29
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
216 x 143 x 17 mm
Vikt
401 g
SAB
Vefe
ISBN
9789187371981
Konsten att sova (inbunden)

Konsten att sova

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-08-29
195
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sömnen påverkar hela ditt liv...

Har du sovit tillräckligt i natt? Vad händer med oss när vi inte sovit bra? Och vad kan du göra för att förbättra din sömn?

Om du känner dig trött, haft svårt att somna eller somna om på kvällen eller behöver kaffe för att hålla dig vaken under dagen, så är du i gott sällskap med flera miljoner svenskar. Var fjärde svensk är nämligen missnöjd med sin sömn och var tionde sover riktigt dåligt. Varje år skrivs det ut hundratusentals recept på sömnläkemedel. Vårt mest naturliga beteende har blivit en sjukdom vi idag behöver behandling för. För varje decennium har sömnen kortats ner. Sömnen har helt enkelt prioriterats bort och förlorat sitt värde. Det är helt och hållet vårt eget fel.

Med den här boken vill jag vända den utvecklingen och få dig att uppgradera sömnen till ditt livs viktigaste beteende! Den här boken riktar sig direkt till dig som behöver förbättra din sömn. Det första steget för all förändring är kunskap så det är viktigt att lära sig om sömn. Metoderna är hämtade från KBT, kognitiv beteendeterapi samt från ACT, Acceptance and Commitment Therapy. Det finns enkla tips och råd men även mer långsiktiga strategier. Författaren delar med sig av mångårig erfarenhet av att behandla människor med sömnproblem.

OM FÖRFATTAREN:
Helena Kubicek Boye, leg psykolog, KBT-terapeut, har i över tio år arbetat med sömnbehandling inom psykiatri, företagshälsovård och på vårdcentral. Hon har utvecklat appar och e-learnings inom sömnbehandling, samt ingått i en forskningsgrupp. Hon har nominerats till Stora Psykologpriset och prisats som Årets Nytänkare. Hon har även skrivit boken Fri från depression med kost, motion och sömn (Forum 2008, Pocketförlaget 2016). Tidigare har hon arbetat som reporter på bland annat Expressen. Idag är Helena en etablerad föreläsare inom ämnen som stress och sömn. Hon anlitas ofta i media. I Konsten att sova delar hon med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Hon är övertygad om att med rätt metoder kan alla förbättra sin sömn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att sova
 2. +
 3. Sömn : sov bättre med kognitiv beteendeterapi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sömn : sov bättre med kognitiv beteendeterapi av Marie Söderström (storpocket).

Köp båda 2 för 315 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Konsten att sova. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra!
  Alexandra, 23 september 2016

  Bokens disposition är föredömlig- du kan antingen läsa den rakt igenom eller slå upp det specifika du behöver ta reda på kring sömn. En måstebok för den med sömnproblem- men även andra nyttiga råd om det uppstressade tempot i dagens samhälle.

 2. Tack för denna bok
  Mats , 5 september 2016

  Har sovit dåligt länge, redan efter halva boken, börjar jag förstå,, sover mycket bättre tack . Oroar mig inte längre för att somna

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Helena Kubicek Boye