Kautokeino, en blodig kniv (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (361.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Kautokeino (del 1)
Inläsare
Lars T Johansson
Utgivningsdatum
2013-04-12
Förlag
Ordfront Ljud
ISBN
9789187377297
Kautokeino, en blodig kniv (ljudbok)

Kautokeino, en blodig kniv Ljudbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-04-12

Styckköp

162

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Svenska Deckarakademins debutantpris 2012

Bilen kränger på den isiga vägen och träffar renen med våldsam kraft. Anna Magnusson stannar, drar på sig yllemössan och hämtar kniven från bagageluckan. Det är mer än 30 grader kallt och klockan är halv två en februarinatt någonstans mellan Luleå och Pajala.
Anna är uppvuxen i Stockholm och har aldrig funderat över sitt ursprung. Hennes samiska mamma berättade aldrig varför hon valde att flytta ifrån den avlägsna fjällbyn uppe i Nordnorge och lämna sin plats i den familjebaserade rendriften.
Nu är Anna, som arbetar som biträdande åklagare, på väg upp till Kautokeino efter flera års frånvaro. Hennes mormor har ringt och bett henne komma och rentvå kusinen Nils Mattis, som är anklagad för våldtäkt. Hon är desperat, familjen kan inte klara sig utan Nils Mattis arbetsinsats på fjället.
Men när Anna läser polisutredningen blir hon betänksam. Hur ska hon ställa sig i konflikterna? Hon har svårt att avläsa den främmande omgivningen. Vem ligger bakom de dödsfall som inträffar medan hon är där och vilka är det som vill röja henne själv ur vägen?
Kautokeino, en blodig kniv är en spännande thriller om motsättningarna mellan tradition och modernitet och om moral i ett minoritetssamhälle. Vilka rättsbegrepp ska råda på Finnmarksvidda med omnejd?

Lars Pettersson skottar sig djupt, djupt ned i den nordnorska samiska kulturen och gräver fram en större berättelse i sin debutroman. Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Det finns hopp om livet även för en så svårt massmördad genre som den svenska kriminalromanen. Jag tror det beror på att Lars Pettersson är mer intresserad av det samhälle han skildrar än av sina egna tänkbara försäljningssiffror. Sensationellt. Per Svensson, Sydsvenskan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kautokeino, en blodig kniv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok
    -, 24 maj 2022

    En bra detaljerad bok men uppläsarens dåliga uttal på de samiska orterna kändes att det sänker ljudboken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Pettersson