Timmarnas liturgi, vol. 1-4 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
7600
Utgivningsdatum
2021-11-22
Förlag
Veritas Förlag
Originaltitel
Liturgia horarum
ISBN
9789187389566
Timmarnas liturgi, vol. 1-4 (inbunden)

Timmarnas liturgi, vol. 1-4

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2021-11-22
1509
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
För första gången finns nu »Timmarnas liturgi« i fullständig form på svenska. Utgåvan innehåller den katolska kyrkans gemensamma dagliga bön. Den är uppbyggd kring Psaltarens psalmer med morgon- och kvällsbönen, laudes och vesper, som stomme.

»Timmarnas liturgi« är en ojämförlig hjälp till regelbunden bön och andlig fördjupning. Den låter användaren leva sig in i kyrkoårets växlingar och ger daglig närkontakt med bibelordet. Psaltarens psalmer är fördelade på fyra veckor. Psalmernas rika och omväxlande innehåll, med texter som svarar mot alla upptänkliga livssituationer, får skiftande belysning med hjälp av de efter kyrkoåret växlande ramverser (antifoner) som omger dem. Morgon- och kvällsbönen innehåller förböner som gör »Timmarnas liturgi« till en ständig bönetjänst för mänskligheten och kyrkan.

Den så kallade läsningsgudstjänsten inrymmer för varje dag en längre text ur Bibeln samt ett utdrag (en eller en och en halv sida) ur den klassiska kristna andliga litteraturen. Här finns en antologi med omkring 550 texter från framför allt kyrkofäderna och helgonen genom tiderna. Texterna är nyöversatta från originalspråken.

Utgåvan innehåller också ett rikt urval hymner, många nydiktade eller nyöversatta. Bibeltexterna är i huvudsak tagna ur Bibel 2000, psaltarpsalmerna ur en reviderad och moderniserad version av 1917 års översättning, anpassad för högläsning och sång. Melodier kommer att göras tillgängliga separat.

»Timmarnas liturgi« kan användas enskilt, i grupp eller i församlingen. Den kan läsas men också sjungas i den utsträckning man vill. Den kan firas i allra enklaste form men också rikt och festligt.

Utgåvan är uppdelad på fyra band: I advents- och jultiden, II faste- och påsktiden, III och IV tiden "under året". Böckerna har slitstark mjuk pärm och är försedda med märkband.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Timmarnas liturgi, vol. 1-4
  2. +
  3. Oremus: katolsk bönbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oremus: katolsk bönbok (inbunden).

Köp båda 2 för 1778 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »