Vardagsmystik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2021-05-10
Upplaga
1
Förlag
Veritas Förlag
SAB
Cead
ISBN
9789187389818
Vardagsmystik (häftad)

Vardagsmystik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-05-10
209
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
»Den grå vardagen fyller större delen av våra liv. Det är inte bara - som vi ibland frestas tro - en profan del av verkligheten. Mitt i vår vardagliga tillvaro får vi möta Gud. Han är aldrig långt borta. Om han verkar frånvarande, så är det för att vi skall söka och finna honom på ett ännu djupare plan. Vardagens mysterium är större än vi anar [...] Varje gång jag sätter mig ner, får jag börja om på nytt. Gång på gång måste jag ärligt och nyktert konstatera, att jag har glömt bort allt detta underbara. Vi glömmer Dig. Vi glömmer vem Du är, vem vi själva är. Vi glömmer Din värld. Allt glömmer vi. Ändå får vi inte glömma det som den spanska karmelitnunnan Cecilia del Nacimiento ( 1646) påminner oss om: 'Han längtar oändligt mycket mer efter att ge sig åt oss än vi efter att ta emot honom'.«

I denna bok, som författaren liknar vid en »bruksanvisning«, ett »första steg på vardagsmystikens väg«, får vi genom tio avsnitt reflektera över och ta emot Gud i vår vardag, där han i varje situation erbjuder »oanade möjligheter till efterföljelse«: i vårt nu, här och där, när vi går och sitter, ser eller ber, vilar, sover eller lovar - ja, i allt det som präglar en människas liv. Överallt är han där: dag och natt, när vi är hemma eller på resa, i skolan, på arbetet eller tillsammans med familjen - alltid villig att möta oss i vårt »nu«. Till varje avsnitt hör en praktisk övning och en bön.

Kardinal Anders Arborelius ocd (f. 1949), sedan år 1998 biskop för Stockholms katolska stift, har publicerat ett tjugotal böcker och lett ett flertal reträtter i både Sverige och utomlands. I maj 2017 utnämndes han av påve Franciskus till kardinal och är bl.a. medlem av »Kongregationen för de orientaliska kyrkorna« samt det »Påvliga rådet för främjandet av de kristnas enhet«. Sedan 2020 är han också medlem av Vatikanens ekonomiråd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vardagsmystik
 2. +
 3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vardagsmystik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Min läsning av Vardagsmystik
  Ingela Anderberg, 10 december 2021

  Jag visste redan att Vardagsmystik skulle vara bra, eftersom biskop Anders skrivit den och jag har med glädje läst flera av hans böcker. Till min förvåning var den ännu bättre. Det är en bok att läsa, leva med, långsamt..Den stämde också så bra med var jag finns i livet. Som kardinal Arborelius föreslår är Gud redan mitt Du, inte Han. Han använder också genomgående Psaltarens ord, som jag tack vare tidegärden,Den urgamla böneformen med Psaltarens ord.

  Varje bedjande kristen har stor glädje av Vardagsmystik.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Arborelius